Been en Kwakman zien potentiële Oranje-international bij Sparta

22 februari 2023, 10:43

Ronald Koeman maakt volgende maand zijn eerste selectie bekend sinds zijn terugkeer als bondscoach van Oranje. Het wordt interessant welke keepers hij selecteert, want Andries Noppert en Justin Bijlow zijn geblesseerd, terwijl Remko Pasveer zijn basisplek kwijt is bij Ajax. Volgens Mario Been en Kees Kwakman komt Sparta Rotterdam-keeper Nick Olij in aanmerking.

De 27-jarige Olij is met Sparta bezig aan een goed seizoen: de zesde plek in de Eredivisie is boven ieders verwachting. Hij hield in tien van zijn twintig wedstrijden de nul; geen enkele andere keeper haalt dit seizoen een clean-sheet-percentage van vijftig procent. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de Spartaan een belletje van Koeman krijgt.

Been denkt dat Jasper Cillessen en Mark Flekken 'logische' keuzes zijn. Het is gebruikelijk om minstens drie keepers te selecteren. "Ik zat te denken aan Olij, om hem eraan te laten proeven. Hij doet het uitstekend. Dat zou een optie kunnen zijn. Daar zou ik mee beginnen wat betreft de keepers", aldus Been, die bijval krijgt van Kwakman. In zijn ogen zijn Tim Krul, Kjell Scherpen en Olij kanshebbers op de derde plek.

Presentator Sinclair Benschop laat ook de naam van Anderlecht-keeper Bart Verbruggen vallen, al heeft Kwakman geen goed beeld van zijn prestaties. "Maar de jongen die hij eruit heeft gekeept (Hendrik Van Crombrugge, red.) was echt een behoorlijke keeper in België. Het is wel een hele jonge jongen natuurlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tsja, als de doelman van Heerenveen het hele WK kan keepen kan dit natuurlijk ook wel op zich. Wel zou ik nog willen weten wat Harmen van de eventuele selectie van Chillesen vindt.

Frank16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is Bischop, geen Benschop. Sinclair Bischop.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen