Turbulente start voor Rulli bij Ajax: "Dat was best apart voor mij"

22 februari 2023, 10:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax wilde zich vorige maand dolgraag versterken met een nieuwe doelman. De Amsterdammers kwamen in hun zoektocht uit bij Gerónimo Rulli. Hij maakte de overstap van Villarreal en werd in Amsterdam meteen gebombardeerd tot eerste keeper. Maar de trainer die hem naar de Eredivisie haalde, Alfred Schreuder, was binnen de kortste keren al weer weg. En dat was 'best apart' voor Rulli.

"Het was sportief niet het makkelijkste begin", vertelt de Argentijnse sluitpost in een interview met Voetbal International. Ajax was er na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft alles aan gelegen goed uit de winterstop te komen, maar de goede start bleef uit. "De druk was voelbaar, maar omdat ik nieuw was, stapte ik er helemaal blanco in. Ik moest gewoon zo snel mogelijk mijn nieuwe omgeving leren kennen, mijn nieuwe ploeggenoten en presteren onder de lat. Dat heb ik getracht te doen, maar helaas konden we de eerste wedstrijden niet winnen en kostte dat Schreuder zijn baan als hoofdtrainer", zegt Rulli.

De doelman noemt het vertrek van Schreuder 'spijtig en best apart'. Rulli sprak voor zijn komst naar Ajax immers uitvoerig met de toenmalig hoofdtrainer. "Ik ben hem ook heel dankbaar dat hij me naar Ajax heeft gehaald. Maar na een paar weken was hij alweer weg. Helaas is dat ook voetbal." Rulli is net een maand in Nederland, maar heeft dus al twee trainers gehad. Ajax stelde vlot na het ontslag van Schreuder John Heitinga aan als hoofdtrainer. Met hem aan het roer werd er nog niet verloren. "Ja, bij een topclub werkt dat wel zo", reageert Rulli op de vraag of het nu rustiger is. "De standaard is winnen en als je niet wint, is het onrustig. Dat geldt ook voor Ajax, heb ik al wel gemerkt."

Lees ook: Twijfels bij keuze PSV: "Hij was een betere keeper geweest"

Rustig aan de bal, zelfs op kunstgras

Rulli stond sinds zijn komst al tien keer onder de lat bij Ajax. De Argentijn hoefde vooralsnog pas vier te vissen. Toch zijn het vooral zijn voetballende kwaliteiten die de afgelopen weken indruk hebben gemaakt. Rulli straalt rust uit en dat had de Amsterdamse defensie nodig. "Dat heb ik altijd al wel in me gehad. Als doelman een terugspeelbal blind wegschieten, vind ik maar niets. Ik wil het spel continu lezen en voortdurend alert scannen waar de ruimtes liggen. Bij Ajax moet je voetballend ook goed onderlegd zijn, want als doelman word je ingeschakeld bij balbezit", legt Rulli uit.

Zelfs op het kunstgras van FC Den Bosch, Excelsior en SC Cambuur hield Rulli zich met de bal aan zijn voet uitstekende staan. Maar voetballen op kunstgras, daar heeft hij een duidelijke mening over. "Verschrikkelijk, wat een dramatische ondergrond. Gelukkig zat in dat rijtje uitduels ook nog De Kuip, waar wel een goede grasmat lag. Maar verder veel kunstgras, dat vind ik helemaal niets. In Spanje heb ik er één keer in een bekerduel met een vierdeklasser op gespeeld, en vorig seizoen op bezoek bij Young Boys in Zwitserland in de Champions League. Maar ze vertelden me hier dat we vanaf nu alleen nog maar op gras zullen spelen. Gelukkig, want daar hoort voetbal ook op gespeeld te worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen