Tijjani Reijnders blikt terug: "Mijn pa zei: dat gaan we niet doen"

22 februari 2023, 01:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tijjani Reijnders behoort al enige tijd tot de sterkhouders van AZ en wordt zo nu en dan zelfs in verband gebracht met het Nederlands elftal. De Alkmaarders deden gouden zaken door Reijnders in 2017 over te nemen van PEC Zwolle, zo valt met de wijsheid van achteraf te concluderen. In het programma Bij Andy in de Auto blikt Reijnders terug op de gang van zaken van destijds.

Reijnders speelde slechts één wedstrijd in het eerste elftal van PEC: een korte invalbeurt tegen Roda JC Kerkrade op 13 augustus 2017. Later die maand stapte hij over naar AZ. Met die transfer was alleen een kleine opleidingsvergoeding gemoeid, want Reijnders had nog geen contract bij PEC. Toenmalig technisch directeur Gerard Nijkamp wilde wachten tot het eind van de transferperiode.

"Ze boden me geen contract aan", vertelt Reijnders. "Hij wilde wachten tot na de transferdeadline. Mijn pa zei: dat gaan we niet doen. Dan kunnen ze alles bieden wat zij willen, zij hebben dan de macht. Toen kwam AZ." Het besluit om te vertrekken viel niet goed bij PEC. "Er was een beetje een gevoel van: wat hebben jullie gedaan? Maar voor mij was het mooi dat AZ kwam."

"Na één gesprek wist ik dat ik erheen wilde. Het is een grote club", aldus Reijnders, die in de toekomst nog een grote transfer hoopt te maken. "Ik wil uiteindelijk een transfer maken waar beide partijen iets aan hebben. In de Premier League spelen lijkt me heel vet, maar ook LaLiga lijkt me heel mooi: veel positiespel en lekker voetballen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen