'Ajax, PSV én Mancini houden Volendammer in de gaten'

22 februari 2023, 01:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Volendam beschikt dit seizoen in de persoon van Gaetano Oristanio over een huurling van Internazionale. De twintigjarige middenvelder maakt in Het Andere Oranje een dusdanig goede indruk dat hij volgens Italiaanse media in beeld is bij zowel Ajax als PSV

Het Italiaanse Calciomercato schrijft dinsdag dat Inter afgelopen winter al zaken had kunnen doen inzake Oristanio. Destijds zou Bologna zich gemeld hebben voor een directe transfer, maar gaf Inter niet toe. De middenvelder zou het seizoen in de Eredivisie mogen afmaken, waarna in de zomer alsnog een beslissing over zijn toekomst genomen zou gaan worden. 

De kans is daarbij aanwezig dat Oristanio de kans krijgt om zich te bewijzen aan Inter-trainer Simone Inzaghi. De Nerazzurri kampen met financiële problemen waardoor het doen van miljoenenaankopen niet direct een optie is op de transfermarkt. Als alternatief zou de club kunnen denken aan transfervrije spelers, óf de eigen jeugd zoals Oristanio een kans geven. Ajax en PSV zouden de verrichtingen van Oristanio echter ook met belangstelling volgen, weet het Italiaanse medium te melden. Daarbij heeft Bologna hem naar verluidt ook nog altijd niet uit het hoofd gezet.

Buiten Inter en Bologna zou ook Roberto Mancini vanuit Italië de ontwikkeling van Oristanio op de voet volgen. Calciomercato weet namelijk ook te melden dat de bondscoach overweegt om de Volendammer binnenkort op zou te roepen voor een stage bij het Italiaanse elftal. Oristanio kwam tot nu toe één keer uit voor de Onder-21 van Italië. Al sinds de Onder-17 maakt hij deel uit van de verschillende nationale jeugdselecties. Voor FC Volendam kwam hij dit seizoen tot achttien wedstrijden in de Eredivisie waarin hij een keer scoorde en ook eenmaal een assist verzorgde. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen