Ten Hag in finale tegen keeper die heel wat recht te zetten heeft

21 februari 2023, 19:33

Manchester United krijgt donderdag de kans om zich ten koste van FC Barcelona te plaatsen voor de achtste finale van de Europa League. Drie dagen later wacht echter de volgende belangrijke wedstrijd: de League Cup-finale tegen Newcastle United en dus de eerste kans op een prijs voor Erik ten Hag in Engeland. Bij de Magpies zal het doel verdedigd worden door Loris Karius, die weinig positieve herinneringen heeft aan de laatste keer dat hij een finale speelde. 

Wát Karius in de rest van zijn loopbaan ook doet, hij zal vermoedelijk altijd herinnerd worden aan 26 mei 2018. Op die dag trad hij met Liverpool aan tegen Real Madrid in de finale van de Champions League. Wat een hoogtepunt in de loopbaan van de Duitser had moeten worden liep vervolgens uit op een regelrecht drama. Eerst rolde hij een bal in de voeten van Karim Benzema die daarop kinderlijk eenvoudig de score opende. Na de gelijkmaker van Sadio Mané zette Gareth Bale de Madrilenen met een fenomenale omhaal opnieuw op voorsprong, maar daar heeft bijna niemand het tegenwoordig nog over. Even later ging Karius namelijk opnieuw ernstig de fout in op een afstandsschot van diezelfde Bale, die knullig via zijn handen binnenvloog en daarmee de eindstand op 3-1 bepaalde. 

In de transferzomer die volgde op de finale waarin hij opzichtig faalde nam Liverpool afscheid van Karius. Hij werd verhuurd aan het Turkse Besiktas en later aan Union Berlin. In 2022 liep zijn verbintenis in Liverpool vervolgens af, waarna Newcastle United hem in september transfervrij toevoegde aan de selectie. Bij de steenrijke club was een plek vrij achter eerste doelman Nick Pope nadat Martin Dubravka op huurbasis naar Manchester United was vertrokken. Sinds zijn overgang naar Newcastle kwam het nog niet tot een debuut voor Karius, maar daar komt komende zondag verandering in. 

Pope is namelijk geschorst wegens de -bizarre- rode kaart die hij tegen Liverpool pakte. Dubravka keerde in de winterstop terug in Newcastle maar keepte twee wedstrijden in de League Cup voor Manchester United. Omdat de regels voorschrijven dat spelers in één seizoen niet voor twee clubs mogen uitkomen in het tweede bekertoernooi van Engeland, is Karius nu de aangewezen persoon om het Newcastle-doel te gaan verdedigen in de finale. Manager Eddie Howe moedigde Karius dinsdag al publiekelijk aan om 'het verhaal van zijn carrière te herschrijven'. Alleen door een absolute heldenrol te vervullen lijkt Karius dat daadwerkelijk te kunnen gaan doen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen