Real weigert als enige Spaanse club Barça-verklaring te tekenen

21 februari 2023, 18:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Spaanse profclubs zijn 'diep bezorgd' om de berichten die naar buiten komen over het mogelijke corruptieschandaal rond FC Barcelona. 40 van de 42 clubs uit La Liga - uit het eerste én tweede niveau in Spanje - kwamen dinsdag met een verklaring over de zaak. Alleen Barcelona zelf én aartsrivaal Real Madrid zetten hun handtekening niét onder het statement. 

De afgelopen weken kwam naar buiten dat Barcelona jarenlang forse betalingen deed aan het bedrijf van voormalig scheidsrechtersbaas José Maía Enríquez Negreira. Dat deed de club naar eigen zeggen omdat DASNIL 95 hen technische rapporten over spelers in lagere competities en later ook over scheidsrechters zou leveren. Volgens de Catalanen een 'in het topvoetbal gebruikelijke' situatie. De betalingen stopten echter toen Negreira zich terugtrok uit de scheidsrechterscommissie. In Spanje vermoeden velen dat Barcelona met de betalingen invloed 'kocht' op de aanstellingen van de arbitrage rond de eigen duels. 

Lees ook: Nieuwe beschuldigingen FC Barcelona in mogelijke corruptiezaak

In de verklaring valt te lezen dat alle clubs behalve de twee grootmachten zich 'diep bezorgd' maken over de aantijgingen. 'Zij beschouwen deze zaak als uiterst serieus, waardoor het voorstel voor en gezamenlijk statement de unanieme steun kreeg van alle clubs op twee na, die om verschillende redenen bezwaar maakten tegen deze gezamenlijke verklaring', zo valt te lezen. 

'La Liga en haar gedelegeerde commissies verwerpen en weerleggen de feiten en werken actief aan het ophelderen van eventuele onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan rond de Negreira-zaak, zowel sportief als van andere aard', vervolgen de clubs in hun verklaring. 'La Liga volgt deze zaak op de voet en zal resoluut optreden binnen de bevoegdheden en grenzen toegestaan door de wet', klinkt het vervolgens enigszins dreigend. De clubs hopen hiermee 'de integriteit van de competitie te behouden', zo sluit de verklaring af. 

Lees ook: Casillas tegen Piqué: "Zelden is een ploeg zo bestolen in het voetbal"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen