Leeds presenteert ervaren Spaanse trainer na mislopen Slot

21 februari 2023, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Leeds United heeft dinsdag eindelijk een nieuwe hoodtrainer gepresenteerd. De Spanjaard Javi Gracia (52) zal, mits hij een werkvergunning weet te verkrijgen, de opvolger worden van de in januari ontslagen Jesse Marsch. 

Gracia's laatst getrainde club was het Qatarese Al Sadd. Daar verving hij Xavi Hernández toen deze Ronald Koeman opvolgde bij FC Barcelona. Gracia leidde Al Sadd daarna naar de winst van de Qatar Stars League. Ook stond hij in het verleden aan het roer bij onder meer Málaga, Rubin Kazan en Valencia. In Engeland is Gracia echter voorbal bekend van zijn periode als trainer van Watford tussen 2018 en 2019. 

Bij de Hornets kende Gracia een zeer succesvolle periode. Hij werd in januari 2018 aangesteld als opvolger van zijn ontslagen landgenoot Marco Silva. In zijn eerste halve seizoen wist hij Watford voor de Premier League te behouden door als veertiende te eindigen, acht punten boven de degradatiestreep. In zijn eerste volledige seizoen leidde hij de club zelfs naar de beste eindklassering ooit in de Premier League door als elfde te eindigen. Bovendien werd de finale van de FA Cup gehaald, maar daarin was het kansloos tegen Manchester City (6-0). In zijn derde seizoen werd Gracia al na vier wedstrijden aan de kant geschoven wegens de slechte competitiestart.

Twee Nederlandse kandidaten

Voordat Leeds bij Gracia uitkwam flirtte de club van Pascal Struijk en Crysencio Summerville met twee Nederlandse trainers. Voor Arne Slot lag een fraai contract klaar op Elland Road, maar Feyenoord weigerde categorisch om tussentijds afscheid te nemen van de succesvolle oefenmeester. Ook Alfred Schreuder was even in beeld, hij woonde zelfs het thuisduel van Leeds met Manchester United bij. Tot een contract voor pas ontslagen trainer van Ajax kwam het echter niet. Onder Gracia hoopt Leeds nu de huidige negentiende plaats in de Premier League zo snel mogelijk te verlaten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen