Stotterende Watford-middenvelder wordt onthaald als held na interview

21 februari 2023, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een interview met Watford-middenvelder Ken Sema wordt breed gedeeld op sociale media. Na het maken van twee doelpunten tegen West Bromwich Albion, waaronder de winnende treffer (3-2), gaf hij een interview aan het clubkanaal. De middenvelder stottert, maar dat weerhield hem er niet van om voor de camera te verschijnen. Sema wordt door sommigen onthaald als een held.

De 29-jarige Zweed was wekenlang afwezig door blessureleed en sprak zijn blijdschap uit over zijn eerste doelpunten sinds zijn terugkeer. "Ja, het voelt goed. Ik heb last gehad van een blessure en ben blij dat ik heb kunnen scoren. Dit was een must-win, in eigen huis, dus het was goed dat we wonnen", aldus Sema, die met zijn ploeg op de vijfde plaats staat in de Championship. "Het was geweldig om het feest te kunnen vieren met de fans. Ik heb er alles aan gedaan om sterker terug te keren."

Het interview is inmiddels ruim twee miljoen keer bekeken en de reacties zijn alom positief. Zo wordt Sema door supporters benoemd tot 'koning' en 'een inspiratie'. "Mensen weten niet hoe vermoeiend het is om te stotteren", schrijft een fan. "Je hersenen moeten razendsnel de woorden kiezen waar je niet over zult struikelen. Om dat te doen in een tweede of derde taal, is waanzinnig knap."

In Nederland is Lutsharel Geertruida voorzichtig met het verstrekken van interviews, omdat hij ook stottert. De verdediger droeg zaterdag de aanvoerdersband tegen AZ vanwege de afwezigheid van Orkun Kökçü, maar ziet het nog niet zitten om interviews voor de camera te geven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen