FC Utrecht slaat slag en heeft Zakaria Labyad definitief binnen

20 februari 2023, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zakaria Labyad keert definitief terug bij FC Utrecht. De aanvallende middenvelder zat na zijn vertrek bij Ajax zonder club. Labyad raakte april vorig jaar zwaar geblesseerd aan zijn knie en trainde de afgelopen tijd al mee bij FC Utrecht om richting zijn rentree toe te werken. Hij heeft in de Galgenwaard zijn handtekening gezet onder een contract van anderhalf seizoen. 

Labyad maakte in de zomer van 2018 de overstap van FC Utrecht naar Ajax. De Amsterdammers toonden een half jaar eerder al belangstelling in de aanvallende middenvelder, maar toen was FC Utrecht nog niet bereid mee te werken aan een transfer naar de hoofdstad. In de zomer van dat jaar had Ajax dus wel beet. Het huwelijk tussen de recordkampioen en Labyad werd echter geen succes. Labyad droeg in totaal 54 keer het shirt van Ajax, goed voor dertien doelpunten en tien assists. 

Lees ook: Labyad baalt nog steeds van Ajax: "Alsof ik niet meer bestond"

Vorig seizoen kwam de aanvallende middenvelder geen moment in de plannen voor van toenmalig trainer Erik ten Hag. Labyad mocht alleen in de eerste seizoenshelft twee keer kort invallen. Na de winterstop verdween hij definitief naar de achtergrond. Labyad raakte in april ook nog eens zwaar geblesseerd aan zijn knie. Sinds begin dit jaar werkt hij de laatste fase van zijn revalidatie af bij FC Utrecht. Labyad streek in de winter van 2017 voor het eerst neer in de Domstad. Hij zat na zijn vertrek bij Sporting Portugal zonder club. FC Utrecht bood hem een kans op eerherstel en die greep hij. In 58 wedstrijden scoorde hij twintig keer en verzorgde hij zestien assists. 

Nu keert hij dus terug bij de huidige nummer zeven van de Eredivisie. "Dat Zakaria een onwijs goede voetballer is, staat buiten kijf en weten wij bij FC Utrecht als geen ander", klinkt het namens technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "De afgelopen periode hebben we die kwaliteiten ook steeds meer terug zien komen bij Zakaria en zijn we het gesprek over de toekomst aangegaan. Zakaria wilde graag terug, wij wilden hem graag toevoegen aan onze selectie, dus daar waren we snel over uit. We zijn erg blij dat we Zakaria weer FC Utrecht-speler mogen noemen."

Geen lucratief avontuur in Italië

Labyad had ook kunnen kiezen voor een lucratief avontuur in Italië. Volgens De Telegraaf hadden Cremonese en Hellas Verona ook wel oren naar de komst van de rechtspoot. Hoewel Labyad in Italië aanzienlijk meer had kunnen verdienen, kiest hij dus voor een tweede periode bij FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt me een prima versterking voor Utrecht.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is ook zijn top. Bij Psv en Ajax mislukt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen