'Er is in Enschede een financieel en sportieve inschattingsfout gemaakt'

20 februari 2023, 13:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord hoopte zich vorige maand eindelijk te versterken met Ramiz Zerrouki en had dan ook een serieuze transfersom over voor de komst van de middenvelder. FC Twente liet hem echter niet gaan. Valentijn Driessen is van mening dat de Tukkers dat niet slim hebben gedaan.

Feyenoord klopte afgelopen zomer al aan in Enschede voor de komst van Zerrouki. De Rotterdammers hadden afscheid genomen van Fredrik Aursnes en trainer Arne Slot zag in Zerrouki de ideale speler om de Noor te vervangen op het middenveld. Maar FC Twente wilde niet meewerken aan een transfer van de middenvelder. Feyenoord deed vorige maand opnieuw een poging, maar de huidige koploper van de Eredivisie kreeg wederom nul op het rekest.

FC Twente heeft torenhoge ambities en was er daarom alles aan gelegen Zerrouki te behouden. De ploeg van trainer Ron Jans deed op dat moment nog knap mee om de bovenste plaatsen. Maar hoe anders is de situatie nu? 'De eerste slachtoffers in de afvalrace zijn gevallen', schrijft Driessen in zijn column bij De Telegraaf. FC Twente verloor zondagmiddag kansloos van Go Ahead Eagles en heeft daardoor inmiddels negen punten minder dan koploper Feyenoord.

Zerrouki moest in Deventer lijdzaam toezien hoe zijn ploeg naar een nederlaag werd gespeeld. De middenvelder was niet fit genoeg om in actie te komen. Zerrouki zelf had vorige maand maar wat graag de overstap naar Feyenoord gemaakt. 'FC Twente zei 'nee' tegen een bod van Feyenoord van 8 miljoen euro op Zerrouki, omdat de Tukkers wilden wedijveren om de landstitel. Acht wedstrijden later staat FC Twente vijfde op negen punten van koploper Feyenoord en zit Sparta de ploeg van Jan op de hielen', constateert Driessen.

'In dat licht bezien is er in Enschede een financieel en sportieve inschattingsfout gemaakt. FC Twente kan slechts hopen dat er komende zomer nogmaals een bod van minimaal 8 miljoen euro op Zerrouki komt', stelt Driessen. Feyenoord was vorige maand ook in de race voor Thomas van den Belt, maar PEC Zwolle was eveneens niet van plan mee te werken aan een transfer naar de Kuip. Slot kreeg begin februari op een persconferentie de vraag of Feyenoord komende zomer een nieuwe poging gaat wagen voor Van den Belt en dat kon de oefenmeester toen bevestigen.

Lees ook: Driessen keihard voor AZ én PSV: 'Donderdag uitschakeling'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is gewoon onzin. Puur achteraf gelul. Nu kan dat gezegd worden omdat Twente in een sportieve dip zit. Had Twente "gewoon" gewonnen van Groningen wat ze aan hun stand verplicht waren en gewonnen van GA Eagles dan had je gewoon nog meegedaan om de titel (of voorronde Championsleague). Tevens hadden ze nog in de beker kunnen zitten, want ze hadden de bekerwedstrijd tegen Ajax in de eerste helft kunnen beslissen. Als dat het geval was geweest dan had je kunnen zeggen dat Twente een uitstekende keuze had gemaakt door een belangrijke speler niet te verkopen. Zerrouki heeft een contract dus Twente hoeft niet te verkopen, al vind ik ook wel dat een club mag meedenken met een speler als hij een mooie kans krijgt.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja compleet mee eens. Makkelijk scoren van Driessen, ongeveer zijn handelsmerk. Het was vanaf het begin van het seizoen al duidelijk dat Twente voor de hoofdprijs ging, anders niet. Feyenoord wist toen ook al dat ze een vervanging voor Aursnes nodig had, maar heeft om welke reden dan ook niet doorgepakt.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je ziet dit toch vaker dat een team het aardig doet maar dat het qua individu wel mee valt . Dit dipje zat er gewoon in .

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Streuer onbetrouwbare man, 3x de prijs verhogen. Komend seizoen ontvang je minder en de financiële situatie van Twente is niet bepaald rooskleurig. Streuer straks vertrokken en Twente weer in de rode cijfers.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Twente heeft dat juist uitstekend gedaan. Namelijk 010 niets verkopen en dus niet sterker maken. Al krijgen ze later een lager bedrag, een mooi bedrag voor Twente wordt het toch wel.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben geen fan van de altijd negatieve Driessen, maar ik kan niet ontkennen dat ik afgelopen transferperiode weer een beetje terug dacht aan de Munsterman tijd. Als Twente 8 miljoen weigeren voor een speler voelt als boven je stand leven en te krampachtig aan willen sluiten bij de top. Daar hangen risico's aan vast. Wat als Zerrouki zijn kruisband scheurt en zijn waarde als sneeuw voor de zon verdwijnt? En wat als binnen een paar wedstrijden je sportieve doel toch minder haalbaar lijkt zoals nu. Hoop voor Twente en Zerrouki dat het alsnog een gelukkig einde krijgt, maar dat ze een risico hebben genomen is duidelijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Twente heeft zerrouki gehouden omdat die streuer alleen aan zichzelf dacht . Via de voordeur wil vertrekken . Geen moment gedacht aan zerrouki en twente . Dus prima wat er nu gebeurd. Zerrouki straks een contract van 1 jaar ,dus die 8 gaat niemand meer betalen . Clubs als twente willen te snel . Je kunt niet bijna faolliet zijn ,vervolgens de coronatijd ,en dan mee willen doen . Je moet het langzaam opbouwen . Spelers die veel waard zijn verkopen,en dan weer investeren in jonge goeie spelers . Doe je dit wat keer en je bent weer gezond ,kun je een keer spelers wat langer houden

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen