Kan Schreuder weer aan de bak? Nieuwe Club-trainer nu al onder druk

20 februari 2023, 11:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar Alfred Schreuder Club Brugge vorig seizoen nog naar de derde landstitel op rij loodste, staat het op dit moment slechts vierde in de Belgische Jupiler Pro League en heeft het twintig punten minder dan koploper KRC Genk. Club Brugge nam in januari afscheid van trainer Carl Hoefkens, maar zijn opvolger Scott Parker heeft de boel nog niet aan de praat gekregen. Na het gelijkspel tegen Cercle staat inmiddels ook de nieuwe oefenmeester stevig onder druk.

Club Brugge kwam zondagmiddag in de derby tegen Cercle weliswaar twee keer op voorsprong, maar gaf die ook tweemaal uit handen. De regerend kampioen mocht uiteindelijk het meest gelukkig zijn met een punt. Cercle, dat achtste staat in de Jupiler Pro League, noteerde liefst 28 doelpogingen, tegenover slechts zeven van Club Brugge. Het puntenverlies tegen Cercle was voor Club Brugge al weer de zoveelste teleurstelling in 2023. De ploeg van trainer Parker wist vooralsnog alleen te winnen van Zulte-Waregem.

'De toestand bij Club is ronduit dramatisch. Zeker in de cijfers: Club Brugge behaalde 1 overwinning in 11 competitiewedstrijden. Eerder was er de bekerblamage tegen Sint-Truiden en over twee weken volgt een zekere Champions League-exit in Lissabon', schrijft Peter Vandenbempt in zijn analyse bij Sporza. Club Brugge hield zich lang vast aan de knappe plaatsing voor de achtste finales van de Champions League, maar na de 0-2 nederlaag tegen Benfica bungelt de ploeg op de rand van Europese uitschakeling.

'En veel erger: de kampioen toont een bedroevend niveau', is Vandenbempt hard voor Club Brugge. 'Wanneer zou Club Brugge nog zo door de competitie gezwalpt zijn als de voorbije weken en maanden? Parker zelf zei dat zijn ploeg stappen achteruit heeft gezet. In wedstrijden tegen Anderlecht of Charleroi had Club gewoon moeten winnen en was er pech mee gemoeid. Er leek toen wat beterschap te sluipen in het spel van Club Brugge, maar daar blijft nu weinig van over.'

Zie ook: woedende Noa Lang scheldt iedereen de huid vol in spelerstunnel

Geen vastigheden

Trainer Parker is er bovendien nog niet in geslaagd zijn ideale samenstelling te vinden. 'Hij wisselt zijn elftal helemaal suf. Na zes weken weet geen enkele speler waar hij nog aan toe is? Van wedstrijdmanagement valt weinig te bespeuren. Hij presenteert zich ook niet als iemand waarnaar een speler kijkt en gelooft dat hij het gaat oplossen. Dat stralen de spelers ook uit, ze zijn vorm en missen vertrouwen', klinkt het stevige oordeel van Vandenbempt.

Zelfs doelman Simon Mignolet, die nog niet zo lang geleden de Gouden Schoen als beste speler van de Belgische competitie in ontvangst mocht nemen, kan niet voorkomen dat Club Brugge steeds verder afglijdt. Mignolet erkende dat Club Brugge zondag heel goed is weggekomen met een punt. "Cercle was de hele wedstrijd beter en verdiende de drie punten. Wat we brachten, was totaal niet goed genoeg voor Club Brugge en dat is heel frustrerend", werd de goalie geciteerd door Het Nieuwsblad.

De ommekeer zal snel moeten komen, anders kan Club Brugge het kampioenschap definitief uit het hoofd zetten. De achterstand op koploper KRC Genk bedraagt nu al twintig punten, maar Club Brugge heeft de mazzel dat het puntenaantal na 34 competitiewedstrijden wordt gehalveerd om de play-offs nog enigszins spannend te maken. Er zijn nog acht wedstrijden in de reguliere competitie te gaan. Komend weekend staat voor Club Brugge het belangrijke treffen met concurrent Gent op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen