Tip voor Koeman: "Die moet je sowieso bij het Nederlands elftal halen"

20 februari 2023, 10:35

Het duurt niet lang meer voordat Ronald Koeman zijn rentree maakt als bondscoach van het Nederlands elftal. Eind maart neemt Oranje het in de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 op tegen Frankrijk en Gibraltar. Als het aan oud-profvoetballer Kees Kist ligt, is Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida dan van de partij.

Feyenoord beleefde een uitstekende eerste seizoenshelft. De Rotterdammers gingen als koploper de winterstop in en hadden zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. Er waren echter ook zorgen voor trainer Arne Slot. Gernot Trauner moest onder het mes en staat daardoor inmiddels al een tijdje aan de kant. Feyenoord ging in januari nog wel op zoek naar een directe vervanger voor Trauner, maar die had het met Geertruida eigenlijk al in huis.

Slot haalde Geertruida naar het centrum en daar maakt hij al een paar weken een uitstekende indruk. Ook op Kees Kist, die in 1979 bij AZ met 34 doelpunten de eerste Nederlander werd die de Gouden Schoen als Europees topscorer won. "Geertruida van Feyenoord is een topverdediger, met het karakter waar ik van hou. Hij klapte er tegen AZ ook weer als een beer in", zegt Kist in gesprek met De Telegraaf. "Die moet je sowieso bij het Nederlands elftal halen als bondscoach, dat verdient hij ook. Hij geeft rust achterin, want is ook nog snel en kan voetballen."

Geertruida is week in week uit één van de uitblinkers bij Feyenoord, maar Trauner is inmiddels op de weg terug van zijn blessure. Wat moet Slot doen als hij de Oostenrijker weer tot zijn beschikking over? "Als Trauner weer terugkomt, dan zou ik hem eigenlijk niet daar weghalen, haha. Poeh, die keuze laat ik liever over aan Arne (Slot, red.) dan aan mezelf", zegt Kist.

Lees ook: Feyenoord-fans genieten van beelden Geertruida en doen dezelfde oproep

Ook Jahanbakhsh krijgt complimenten

Kist heeft in zijn Elftal van de Week een plekje ingeruimd voor Geertruida. De verdediger is niet de enige speler van Feyenoord die op de complimenten van Kist kan rekenen. "Alireza Jahanbakhsh staat erin. Slot weet hoe hij hem precies zo ver krijgt als hij hem bij AZ had. Zijn inwerkperiode is nu wel achter de rug en dan is hij heel veel waard voor een elftal. Hij is sterk, heeft heel veel overzicht en wil altijd de bal hebben. Daarmee is hij heel dreigend en enorm vervelend om tegen te spelen. Hij is altijd bezig met de ploeg en legt er enorm veel energie in, waaraan medespelers zich optrekken", is Kist lovend over de aanvaller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen