Tadic eenzaam aan top in Europa, Serviër heeft krankzinnige statistiek

19 februari 2023, 22:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic is misschien niet de meest geliefde man van de Nederlandse velden, maar dat hij van onschatbare waarde is bij Ajax is niet te ontkennen. De Serviër scoorde doelpunt 99 en 100 voor zijn club, dat liet hem niet onberoerd.  

De aanvoerder van de Amsterdammers had na de wedstrijd een mooi onderonsje met de fans van 'zijn droomclub'. "Als je supporters je daarheen roepen en je zo toezingen, dan komen er natuurlijk emoties. Zeker omdat dit altijd mijn droomclub is geweest. Dat blijft mooi en speciaal. We hebben veel mooie dingen beleefd samen. Daar moeten er nog meer van komen. We zijn nooit tevreden. We moeten door blijven gaan", aldus Tadic in de persconferentie na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Sparta. 

Messi of KDB? Nee!

Tadic was met twee doelpunten en een assist de grote man bij de Amsterdammers en dat is niet voor het eerst dit seizoen. De vleugelaanvaller kan namelijk een krankzinnige statistiek overleggen, namelijk die van kansen gecreëerd. Kevin de Bruyne, Frenkie de Jong of Lionel Messi, ze creëeren bij lange na niet zoveel kansen als de Ajax-aanvoerder. Hij heeft er dit seizoen al 102 gecreëerd, dat is het meeste van alle spelers in de top-10 competities in Europa. Mike Trésor van Genk staat op plek twee met 78 (!) en De Bruyne op drie met 75. 

Ajax benaderde Tadic met de uitnodiging om een videootje te maken om alvast vooruit te blikken op zijn naderende honderdste treffer. "Ik wist het, dat ik op 99 goals stond. Ze wilden hier iets met me opnemen voor mijn honderdste goal, maar ik zei meteen: Nee dat kan echt niet, want ik heb er nog geen honderd! Dat brengt ongeluk in Servië. Als ik hem heb gemaakt, doen we iets", sluit de trotse aanvoerder af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat iedereen zich maar lekker aan hem ergert. Tadic is een held!

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Man die altijd voorop gaat in de strijd...Klasse!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen