Complimenten voor de rol van Memphis bij Atlético Madrid

19 februari 2023, 22:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Atlético Madrid had een flinke kluif aan Atletico Bilbao. Uiteindelijk won de club uit de Spaanse hoofdstad wel, maar slechts minimaal. Het werd een kwartier voor tijd 1-0, dat kwam grotendeels door de ingevallen Memphis Depay. Daley Blind blikt op Ziggo Sport terug op het optreden van de Nederlander.

Tot minuut zeventig was het pompen of verzuipen voor Atletico Bilbao, de nummer zeven van La Liga. Maar toen Memphis in de ploeg kwam van Diego Simeone, veranderde er iets. "Je moet iemand hebben die in de bal speelt, en iemand die van de bal af speelt en de ruimtes in gaat, zoals Morata", concludeert analist Danny Blind. Bij de enige Atlético-treffer was Memphis ook belangrijk, ondanks dat hij de assist waarschijnlijk niet gaat krijgen.

Niet 'Des Simeones'

"Hij maakt het die verdediger zo lastig, dat de weg voor Griezmann open lag. Een verdienstelijke invalbeurt." Presentator Bas van Veenendaal stelt dan de logische vervolgvraag of de samenwerking tussen Alvaro Morata en Memphis Depay een goed vervolg kan krijgen bij Atléti. "Dat gaat in mijn optiek niet gebeuren. Dan moet je 4-3-2-1 spelen met Morata in de spits en Griezmann en Memphis daarachter, maar dat is echt niet 'des Simeones'", aldus Blind.

De club uit de Spaanse hoofdstad heeft de punten hard nodig, om in de strijd te blijven voor Champions League-voetbal. Atléti staat op dit moment vierde met vier punten voorsprong op Real Betis. Dus op dit moment zitten Simeones mannen nog aan de juiste kant van de streep, maar er komen zware wedstrijden aan. Volgende week is Real Madrid de tegenstander, daarna krijgt Atlético Madrid bezoek van PSV-opponent Sevilla.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen