'Wout Weghorst laat zien dat hij meer is dan een dinosaurus voor Man Utd'

19 februari 2023, 22:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tegen Leicester City kreeg Wout Weghorst van The Manchester Evening Post en The Sun een vijf voor zijn optreden. Niet geheel verrassend, want de Tukker heeft de nodige moeite om zich aan te passen aan het Engelse voetbal. Sky Sports neemt hem onder de loep en komt met mooie statistieken over zijn werklust.

Het Engelse medium roemt hem vooral om zijn werklust, aangezien hij het nog niet moet hebben van zijn doelpunten of zijn technische kwaliteiten. 'Wout Weghorst laat zien dat hij meer is dan een 'dinosaurus' voor Man Utd terwijl Erik ten Hag buiten de gebaande paden denkt', kopt de krant. 'Bij afwezigheid van Christian Eriksen was het vaak Weghorst die de rol van twee mannen op zich nam.' 

Kilometervreter

Weghorst staat op plek drie als het aankomt op meeste druk gezet sinds 17 januari 2023, achter Dejan Kulusevski (292 keer) en Erling Haaland (263 keer) staat de in Borne geboren spits (252 keer). Ook in de statistieken van aantal kilometers gelopen staat hij in de top, in de selectie van Manchester United staat hij op plek vijf. Gemiddeld loopt de Tukker 10.9 kilometer per wedstrijd. "Ik heb echt honger om mezelf te laten zien, om het team te helpen", aldus Weghorst tegenover de Engelse omroep.

Op ViaPlay hadden Cedric van der Gun en John van 't Schip het over de boomlange spits. "Als je op tien staat (...) dan moet je natuurlijk wel vooruit voetballen. Hij is een beetje wisselend. Sommige dingen gaan heel goed, maar in zijn technische vaardigheden zie je dat er wel eens wat mist", aldus Van der Gun. Van 't Schip voegt toe: "Zijn handelingssnelheid is gewoon niet snel genoeg. Soms duurt het te lang."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen