Van Boekel maakt uitzondering: geen gele kaart voor Kudus

19 februari 2023, 19:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pol van Boekel liet zich van zijn menselijke kant zien in de wedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam. De scheidsrechter gaf geen gele kaart toen Mohammed Kudus zijn shirt over het hoofd trok om een eerbetoon te brengen aan zijn overleden landgenoot Christian Atsu.

De regels schrijven voor dat een speler een kaart krijgt als hij zijn shirt uittrekt of over zijn hoofd doet, maar Van Boekel maakte een uitzondering. Kudus zorgde met een mooie vrije trap voor de 4-0 en liet daarna een shirt zien met de tekst 'R.I.P. Atsu'. Zijn ploeggenoten vielen hem vervolgens in de armen.

"We zijn voetballers, maar dit gaat verder dan voetbal. Dit gaat over leven en dood", maakte Kudus na afloop duidelijk bij ESPN. "De scheidsrechter vertelde me dat het niet is toegestaan, maar dat hij er begrip voor had. Dit was belangrijker dan voetbal. Dat zei hij tegen mij. Ik respecteer de scheidsrechter voor het begrip dat hij toonde voor de situatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb alle begrip voor de situatie, voor wat Kudus doet, hoe erg het is wat er gebeurd is, en waarom van Boekel deze afweging maakt. Maar toch maakt het de arbitrage weer nog meer onvoorspelbaar. Shirt uit is geel, behalve als het even niet is. Wat als iemand een familielid heeft verloren? Wanneer is het erg genoeg dat geen geel wordt gegeven?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen