Directeur Eagles steunt supporters: "Busvervoer om 20:00 uur, slaat nergens op"

19 februari 2023, 17:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente heeft dure punten laten liggen in de Adelaarshorst, maar achteraf ging het vooral over de ongeregeldheden op de tribunes. De supporters van Go Ahead Eagles en FC Twente lieten zich op een aantal momenten van hun slechtste kant zien. Maar er wordt ook gediscussieerd over de behandeling van supporters in Nederland.

Go Ahead Eagles-directeur Jan Willem van Dop neemt het op voor de supporters van zijn club, maar ook de supporters in Nederland in het algemeen. "Nu komt er misschien een rechter die straffen gaat uitspreken. Maar als ze het goed doen, dan hoor je niemand. Dat irriteert mij meer. Tegen Cambuur op 5 maart spelen wij om 20:00 uur en hebben wij busvervoer, dat slaat nergens op", aldus de directeur op ESPN.

Lees ook: Onrustige middag in Deventer eindigt in stunt: FC Twente verliest 

Corona

Natuurlijk wil Van Dop de gebeurtenissen niet bagatelliseren. "Het is heel erg jammer dat we blijkbaar toch niet met de emoties klunnen omgaan. Voetbal heeft emoties maar dat heeft grenzen. Er gebeurden altijd dingen, dat is zo jammer. Na corona is men soms wat anders in het stadion, dat is niet te accepteren. Dit hoort niet bij het voetbal." FC Twente-trainer Ron Jans sluit zich hierbij aan: "Er gaat veel te veel mis na corona. Voorgaande jaren was dit een stuk beter. Geen idee waar het vandaan komt. Soms denk ik er wel eens aan."

Twente-aanvoerder Ricky van Wolfswinkel oogt - letterlijk en figuurlijk - verslagen na het emotionele, maar sportief tegenvallende duel. "Je verliest een wedstrijd in het eerste kwartier. Dat helpt ook niet bij de emoties van onze supporters, maar dit keuren wij allemaal af denk ik. Het zijn een stel idioten die dat doen. Ik hoop dat het goed gaat met onze fans", aldus de spits van de Tukkers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen