Union Berlin met kater naar Ajax-return door bizarre reeks Schalke 04

19 februari 2023, 17:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Union Berlin heeft verzuimd om de koppositie over te nemen van Bayern München. De club uit Berlijn kwam zondagmiddag net als tegen Ajax niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Voor opponent Schalke 04 was het het vierde (!) achtereenvolgende doelpuntloze gelijkspel (0-0).

Baalde Union Berlin donderdagavond nog flink van Ajacieden, waren ze zaterdag heel blij met de prestaties van de oud-spelers van Ajax. Dat Daley Blind, Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt met Bayern München verloren van Borussia Mönchengladbach (3-2), betekende namelijk dat de stuntclub uit Berlijn de koppositie kon innemen in de Bundesliga.

Een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Schalke 04 leek daarvoor de ideale kans. Met het oog op de return met Ajax in de Europa League kreeg Sheraldo Bécker rust van Urs Fisher, Danilho Doekhi stond wel negentig minuten op het veld. De oefenmeester had wellicht onderschat dat Die Königsblauen weliswaar onderaan bungelen in Duitsland, maar ook de laatste drie officiële duels al niet hadden verloren in de Duitse competitie. Tegen zowel 1. FC Köln, Borussia Mönchengladbach en VfL Wolfsburg werd er gelijk gespeeld: 0-0.

En de brilstand stond zondagmiddag in het Stadion An der Alten Försterei ook op het scorebord na het duel, waarin Thomas Ouwejan voortijdig inviel bij de bezoekers door de blessure van Jere Uronen. Hoewel Union Berlin de ploeg in Duitsland is die het meeste punten pakte in de slotfase, lukte dat ditmaal tegen Schalke 04 niet – het inbrengen van Becker ten spijt. Union komt wel op gelijke hoogte met koploper Bayern, maar scoort qua doelsaldo minder. Het kan de tweede plek op doelsaldo ook nog eens kwijtraken aan Borussia Dortmund, mits zij later op de zondag wel winnen van Hertha BSC.

Rayo Vallecano – Sevilla 1-1

Na de zo overtuigende 3-0 overwinning op PSV, maakte Sevilla op bezoek bij de verrassende nummer zes in de eerste helft een goede indruk. De nummer twaalf van Spanje – normaliter zijn de verhoudingen tussen deze clubs omgedraaid – kwam na een klein half uur via Suso op voorsprong: hij schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied met enig fortuin raak (1-0). Uiteindelijk leverde het door de gelijkmaker van Florian Lejeune geen zege op, wel blijft Sevilla voor het derde duel op rij zonder nederlaag.

PSV heeft na de 3-0 nederlaag in Spanje een royale zege nodig tegen Nemanja Gudelj (hij ontbrak zondagmiddag vanwege een schorsing) en consorten om uitzicht te houden op de volgende ronde. Oud-Ajacied Lucas Ocampos stal tegen PSV nog de show in de tusseronde van de Europa League, maar kon als basisklant in ruim zeventig minuten het verschil niet maken.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!