Zieke Poldervaart nog niet op de weg terug: "Gaat nu nog slechter"

19 februari 2023, 16:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het gaat nog niet veel beter met De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart (52). De oefenmeester lijdt aan het Syndroom van Guillain-Barré, daarnaast heeft hij een zeldzame variant van de spierziekte. Dat is een ziekte waarbij de spieren in armen, benen en romp in enkele dagen of weken kunnen verzwakken en die in het ergste geval zelfs tot verlamming kan leiden. 

Bij ESPN geeft assistent-coach Richard Roelofsen een update over de situatie van de afwezige hoofdtrainer. "Ik ben gisteren bij hem geweest. Het is lastig in te schatten hoe het gaat. Het is een verschrikkelijke ziekte, je moet wachten tot je een bepaald niveau hebt gehaald, tot de ziekte uitgewerkt is. Dan kun je kijken naar het herstel", legde hij uit. 

Het moet dus eerst minder worden, voor het beter kan gaan. Maar het is onbekend wanneer dat het geval is. "Dat kan drie weken duren, maar ook zes weken. Dat is per persoon afhankelijk. Nu is de situatie nog dat het erger geworden is, dus zal het nog slechter worden. Dat is lastig, omdat je lichaam een probleem heeft, maar je bovenkamer super fris en positief is", aldus Roelofsen.

Lees ook: Zieke Poldervaart geeft dankwoord: "Dit geeft mij heel veel energie"

Binnen De Graafschap is er zeker contact met de coach, weliswaar op afstand. "Deze man ademt voetbal. Maar dat is ook moeilijk op grote afstand". aldus Roelofson. "We hebben afgesproken dat we hem met rust laten, maar hij is er mee bezig. Hij geeft spelers weleens wat informatie. De beslissingen nemen we als staf, maar we houden hem daar dicht bij betrokken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen