Feyenoord-fans genieten van beelden Geertruida en doen dezelfde oproep

19 februari 2023, 14:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door de afwezigheid van Orkun Kökçü droeg Lutsharel Geertruida zaterdag de aanvoerdersband bij Feyenoord. De supporters van de club lopen weg met de verdediger en genieten van beelden die Feyenoord op Instagram zette na de wedstrijd tegen AZ (2-1 zege).

Geertruida gaf als aanvoerder geen interview – omdat hij stottert verschijnt hij niet vaak voor de camera – maar had wel iets te zeggen. "Wij staan op één. Die is van ons. Van ons", riep de euforische verdediger, die in de armen werd gesloten door Alireza Jahanbakhsh. Vervolgens riep Quilindschy Hartman: "Deze is echt lekker hoor." De video heeft al ruim 33.000 likes gekregen. 

"Heerlijk. Hij verdient een plek bij het Nederlands elftal", luidt een van de reacties over Geertruida. "Geertruida een contract voor 't leven geven", adviseert een ander. Op dit moment heeft Geertruida een contract tot medio 2024 en beide partijen zijn nog niet akkoord over een verlenging. Een fan roept op: "Geef hem gewoon wat hij wil, je verdient het echt wel weer terug."

Of Geertruida inderdaad in aanmerking komt voor Oranje, was zaterdagavond ook een discussiepunt bij ESPN. Kenneth Perez noemde hem een 'heel interessante speler'. "Als ik zie wat je moet kunnen in andere competities… Hij is fysiek sterk, is supersnel, dat zijn belangrijke dingen. Als je een hoge sprintsnelheid hebt en inhoud hebt, wat de spelers van Feyenoord wel hebben, dan is hij heel erg interessant. Bij centrale verdedigers is je oriëntatie ook een heel belangrijk punt. Hij is heel goed in aanvallen, maar soms is hij de spits wel kwijt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verdiend zeker een kans! Als hij bij Ajax had gevoetbald was Geertruida al lang geselecteerd. Middelmatige voetballers en wisselspelers als een Rensch worden zelfs geselecteerd.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zal dadelijk wel een pupil in 020 een bal recht uit kunnen schieten en dan weet je het wel

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen