Technisch directeur Sparta bevestigt contact met Feyenoord over Mijnans

19 februari 2023, 12:05

Feyenoord heeft zich vorige maand bij Sparta Rotterdam gemeld voor Sven Mijnans. Tot een officieel bod kwam het echter niet. De aanvallende middenvelder maakte uiteindelijk op de slotdag van de winterse transferperiode de overstap naar AZ.

Sparta Rotterdam draait een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Maurice Steijn sloot het eerste deel van dit seizoen af als nummer zes van de Eredivisie en heeft die plek nog altijd stevig in handen. Mijnans was voor de winterstop een van de uitblinkers op Het Kasteel en dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Na het uitvallen van Dani de Wit wilde AZ zich in de slotdagen van de transferwindow nog versterken met een aanvallende middenvelder.

De Alkmaarders telden 2,5 miljoen euro neer voor de komst van Mijnans. Had Sparta er niet nóg meer uit kunnen halen? "Als AZ vorige zomer was gekomen, dan hadden wij echt veel minder kunnen vragen dan vorige maand", zei technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta zondagochtend in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "De waarde is nu nog omhoog gegaan. Mensen zeggen dat hij vier of vijf miljoen euro waard is, maar dat is absoluut niet realistisch", stelt Nijkamp.

AZ was niet de enige club die haar ogen had gericht op de komst van Mijnans. Er was ook interesse uit het buitenland. Daarnaast had Feyenoord de naam van de aanvallende middenvelder ook op het verlanglijstje staan. "Er is contact geweest met Feyenoord", bevestigt Nijkamp. "Er was aangegeven dat wij aan het onderhandelen waren met AZ. Als Feyenoord daarin wilde meedoen, hadden zij zich ook kunnen melden en een officieel bod kunnen uitbrengen. Maar dat is niet gebeurd."

Feyenoord bleef met lege handen achter

De koploper uit Rotterdam was er alles aan gelegen zich vorige maand te versterken met een middenvelder, maar ze bleef uiteindelijk met lege handen achter. Feyenoord klopte wederom aan bij FC Twente voor Ramiz Zerrouki, maar de Tukkers wilden hem niet laten gaan. Ook bij PEC Zwolle had Feyenoord geen succes. Arne Slot is zeer gecharmeerd van Thomas van den Belt, maar de koploper van de Keuken Kampioen Divisie had haar sterkhouder mogelijk alleen voor de absolute hoofdprijs laten gaan.

Lees ook: Slot bevestigt nieuwe poging Feyenoord voor Van den Belt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie stap voor hem , nu alles geven om te slagen bij AZ ..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen