Hoesen wacht zware uitdaging bij rentree: "Dat ben ik niet gewend"

19 februari 2023, 10:55

FC Emmen stapte zaterdagavond met een tevreden gevoel van het veld. De ploeg van trainer Dick Lukkien had met tien man een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen FC Groningen. De gelukkigste bij FC Emmen was misschien wel Danny Hoesen. De aanvaller maakte zijn rentree op de Nederlandse velden, na zes jaar in de Verenigde Staten te hebben gevoetbald.

FC Emmen verloor vorige week zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Emmen, maar had twee dagen later leuker nieuws voor de achterban. De laagvlieger in de Eredivisie maakte melding van de komst van Hoesen. De oud-speler van onder meer Ajax en FC Groningen zat na zijn vertrek bij het Amerikaanse Austin zonder club. Hoesen moet FC Emmen met doelpunten gaan helpen in de strijd tegen degradatie.

En dat is nieuw voor hem. "Ik ben het niet gewend om tegen degradatie te spelen, dat is weer iets nieuws. Maar ik denk dat wij voldoende kwaliteiten hebben om erin te blijven. Het geloof is er, de werklust is er, dus ik heb er zin in", zei de Emmen-debutant na afloop van het bezoek aan FC Groningen voor de camera van ESPN. Hoesen had zijn nieuwe club meteen een goede dienst kunnen bewijzen. De spits kreeg een goede mogelijkheid op de 1-2, maar hij ging daar slordig mee om. "Ik wilde eigenlijk afwerken, maar volgens mij komt de bal iets achter mij. Ik zie mijn medespeler, maar het is gewoon een verschrikkelijke kaats. Dat moet gewoon een goede kaats zijn, misschien is het dan een goal."

Lees ook: Kelderkraker in Groningen eindigt onbeslist

Blij om terug te zijn in Nederland

Een baalmomentje voor de spits, die namens Ajax en FC Groningen tot een totaal van achttien doelpunten in de Eredivisie kwam. Maar de Limburger is toch vooral blij dat hij weer terug is in Nederland. "Ik heb een hele mooie tijd gehad in Amerika. Ik heb twee jonge kinderen. We zijn in december teruggekomen en we vonden het fijn om weer rondom familie en vrienden te zijn. Je zag ook dat de kinderen het fijn vonden, dus het is een verstandige beslissing geweest om terug te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen