Dyche gaat auto en matras van Calvert-Lewin onderzoeken

18 februari 2023, 22:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dominic Calvert-Lewin timmerde een paar jaar geleden hard aan de weg bij Everton en leek op weg een vaste waarde te worden in de Engelse nationale ploeg. Maar ook de 25-jarige spits kan niet voorkomen dat Everton dit seizoen tegen degradatie speelt. Calvert-Lewin worstelt met blessures en dat is voor de nieuwe trainer Sean Dyche reden om in te grijpen.

Everton speelde zaterdag tegen Leeds United de 23e competitiewedstrijd van dit seizoen. Slechts in elf daarvan kwam Calvert-Lewin in actie. De aanvaller ontbrak wegens een knieblessure in de eerste negen competitiewedstrijden van dit seizoen en moest ook de laatste twee aan zich voorbij laten gaan. Reden voor Dyche, die onlangs het stokje overnam van de ontslagen Frank Lampard, om onderzoek te doen naar de leefgewoontes van zijn spits, leest het bij inews.

Dyche kan de kwaliteiten van Calvert-Lewin goed gebruiken in de strijd om handhaving. Everton boekte zaterdagmiddag weliswaar zónder Calvert-Lewin een belangrijke 1-0 overwinning op Leeds United, maar de voorsprong op nummer achttien West Ham United is slechts één punt. Het is echter de vraag in hoeverre Dyche de komende tijd een beroep kan doen op Calvert-Lewin. Dat de spits dit seizoen bijna vaker niet dan wel van de partij is, zit de oefenmeester enorm dwars. Volgens inews heeft Dyche daarom besloten onderzoek te doen naar de levensstijl van Calvert-Lewin en wil hij onder meer weten in welke auto hij rijdt en op wat voor matras hij slaapt.

De oefenmeester, die met zes punten uit drie wedstrijden goed is begonnen aan zijn periode bij Everton, wil ook weten in hoeverre mentale klachten invloed hebben op de fysieke ongemakken van Calvert-Lewin. "Ik moet meer te weten komen over zijn verleden, zijn fysiologische verleden. Ik moet leren wat zijn lichaam wel en niet kan hebben. Dat zijn we momenteel aan het doen", aldus Dyche, die hiervoor de hulp inschakelt van onder meer medici en bewegingswetenschappers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen