Van Dijk en scorende Gakpo bezorgen ook Ten Hag mooie avond

18 februari 2023, 20:23   Bijgewerkt: 18 februari 2023, 21:08

Liverpool heeft zaterdagavond de tweede opeenvolgende competitiezege geboekt. Na de 2-0 overwinning op Everton was de ploeg van trainer Jürgen Klopp met dezelfde cijfers te sterk voor Newcastle United, dat al vroeg in de wedstrijd met tien man kwam te staan. Een belangrijke rol bij Liverpool was weggelegd voor Cody Gakpo, die zijn tweede treffer in dienst van The Reds maakte. Mede dankzij de Nederlander beleefde Liverpool een goede generale voor de Champions League-kraker tegen Real Madrid.

Sven Botman had zoals verwacht een basisplaats bij Newcastle United. De verdediger is bezig aan een sterk seizoen en lijkt nadrukkelijk te solliciteren naar een plaats in het Nederlands elftal. Zaterdag trof hij in Virgil van Dijk een directe concurrent voor een plaats in Oranje. Van Dijk speelde in Newcastle pas zijn tweede wedstrijd voor Liverpool van het kalenderjaar. De verdediger viel op 2 januari uit met een hamstringblessure in het verloren duel met Brentford, maar was daarvan voldoende hersteld om zaterdag zijn rentree te maken. Ook Gakpo, die afgelopen maandag in de stadsderby tegen Everton zijn eerste doelpunt voor Liverpool had gemaakt, kreeg andermaal een basisplaats van manager Klopp. 

Na een indrukwekkend eerbetoon aan Christian Atsu, die tussen 2016 en 2021 onder contract stond bij Newcastle United, begon de thuisploeg vol goede moed aan het duel. Het had een flink overwicht in de openingsfase en al na vier minuten had dat de openingstreffer kunnen opleveren via Miguel Almiron, maar Alisson Becker voorkwam dat met een knappe redding. Bij de eerste kans aan de andere kant, na tien minuten spelen, was het wél raak. Trent Alexander-Arnold zette Darwin Nuñez vrij voor het Newcastle-doel. De Uruguayaan nam knap aan en schoot overtuigend raak. Niet lang daarna was het de beurt aan Gakpo, die door Mohamed Salah fraai werd bediend en de 0-2 achter Nick Pope wist te werken en dus voor het tweede duel op rij trefzeker was voor Liverpool. 

Zie ook: Cody Gakpo slaat toe en maakt tweede doelpunt voor Liverpool

Daarmee was de malaise voor Newcastle United nog niet voorbij, want diezelfde Pope mocht amper vijf minuten na de treffer van Gakpo gaan douchen. De keeper wilde een doeltrap van Alisson ver buiten zijn zestien wegkoppen, maar maakte daarbij knullig hands en kreeg direct rood van scheidsrechter Anthony Taylor. Manager Eddie Howe haalde noodgedwongen middenvelder Elliot Anderson naar de kant om met Martin Dubravka zijn tweede doelman in te kunnen brengen. Met een man minder was de ploeg vervolgens af en toe nog wel gevaarlijk, Allan Saint-Maximin leek zelfs raak te gaan schieten maar opnieuw had Alisson een fraaie redding in huis. 

Zie ook: Verbijsterende actie Pope: direct rood tegen ontketend Liverpool

Real Madrid

Diezelfde Saint-Maximin kreeg in de tweede helft wederom de kans om het doel van Liverpool onder vuur te nemen. Van Dijk gaf Saint-Maximin eigenlijk iets te veel ruimte, maar de rappe aanvaller schoot de bal wild richting de supporters. Liverpool voetbalde in de tweede helft alsof de drie punten na de 2-0 van Gakpo al binnen waren. Dat bleek ook uit het feit dat Klopp al vroeg in het tweede bedrijf liefst vier wissels doorvoerde. Gakpo was een van de spelers die het veld verlieten. Daarmee kreeg de winteraanwinst van zijn manager alvast wat rust in aanloop naar het treffen met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

Liverpool werd zelfs een beetje nonchalant en liet daardoor ook na de 0-3 te maken en daarmee de wedstrijd definitief in het slot te gooien, in hoeverre die na 22 minuten nog niet beslist was. Andrew Robertson kreeg de kans op de derde, maar besloot de bal opzij te leggen in plaats van voor eigen succes te gaan. Dat deed ook Salah, waardoor de schade voor Newcastle United uiteindelijk beperkt bleef. De thuisploeg had in de slotfase zelfs nog wat terug kunnen doen, maar Calum Wilson kreeg de bal niet voorbij Alisson. Het bleef bij 0-2. Newcastle United wacht daardoor al vier competitiewedstrijden op een zege, terwijl Liverpool langzaam maar zeker uit het diepe dal begint te klimmen. De achterstand op nummer vier Newcastle United is nu zes punten.

Profiteert Manchester United?

Manchester United wrijft zich eveneens in de handen met de overwinning van Liverpool. De ploeg van trainer Erik ten Hag staat momenteel derde in de Premier League, met vijf punten meer dan Newcastle United. Manchester United komt zondagmiddag in actie tegen Leicester City en kan dus een groot gat slaan ten opzichte van de steenrijke concurrent. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen