Liverpool 'maakte fout' met transfer Gakpo: "Hopelijk heb ik het mis"

18 februari 2023, 18:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo heeft nog lang niet iedereen bij Liverpool overtuigd. De 23-jarige Eindhovenaren maakte deze winter de overstap vanaf PSV en heeft inmiddels de kans gehad om zichzelf te laten zien, maar José Enrique is nog niet overtuigd. De voormalig linksback, die zelf 99 keer het shirt van Liverpool droeg, stelde dat de club beter voor Leandro Trossard had kunnen gaan.

De 28-jarige Trossard was een van de betere spelers bij Brighton & Hove Albion en werd deze winter voor 24 miljoen euro overgenomen door Arsenal. Een dergelijke transfer had Enrique ook bij Liverpool liever gezien dan de 42 miljoen euro die nu werd overgemaakt voor Gakpo. "Ik heb mijn twijfels of Gakpo echt wereldklasse kan worden", zei Enrique tegenover Genting Casino. "Hij is een goede speler, maar ze hebben veel geld voor hem neergelegd. Misschien was hij de juiste speler op het juiste moment. De tijd zal het leren."

Toch denkt hij zelf dat een speler als Trossard meer had kunnen brengen en vindt hij dat de rol van de leeftijd van potentiële aankopen te groot wordt gemaakt. "Persoonlijk denk ik dat Trossard een betere optie was geweest, ondanks het feit dat hij ouder was. Arsenal mag zich ook gelukkig prijzen dat het Jorginho en al zijn ervaring heeft binnengehaald. Ik ben die obsessie met leeftijden zat. Premier League-clubs denken tegenwoordig alleen maar daaraan. Maar als je een topclub bent, moet je ook in staat moeten zijn om een goede 28-jarige speler te halen die nog drie, vier seizoenen op een goed niveau kan spelen. Als de tijd komt, kun je dan opnieuw investeren."

Overigens wil Enrique Gakpo nog niet direct helemaal afschrijven. "Gakpo was een goede aankoop, omdat hij jong is, goede statistieken aflegt en internationale ervaring heeft. Ik hoop dat ik het mis heb als ik zeg dat Trossard een betere aankoop zou zijn, maar ik zie in Gakpo meer een 'valse negen' dan een vleugelspeler."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen