Mooi moment: primeur voor Blind en Gravenberch met basisplek

18 februari 2023, 14:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind en Ryan Gravenberch maken zaterdagmiddag deel uit van de basiself van Bayern München tegen Borussia Mönchengladbach. Voor Blind is het de eerste basisplaats sinds hij deze winter voor Der Rekordmeister tekende. Ook Gravenberch kwam sinds zijn overstap afgelopen zomer nog niet verder dan invalbeurten in de Bundesliga, wat deze basisplaats dus ook voor hem een mooie primeur maakt.

Blind moest even geduld hebben nadat hij in januari de verrassende stap naar Bayern München maakte. Hij keek de eerste drie wedstrijden vanaf de bank toe, waarna hij tegen FSV Mainz in een wedstrijd om de DFB Pokal voor het eerst mocht invallen. Ook in de competitiewedstrijden tegen VfL Wolfsburg en VfL Bochum speelde hij als invaller mee, maar zaterdagmiddag wacht dus zijn eerste optreden als basisspeler. Overigens lijkt hij centraal achterin te gaan spelen, als vervanger van Matthijs de Ligt, die juist een keer op de bank plaatsneemt. 

Gravenberch is uiteraard al langer speler van Bayern, maar ook hij was in de Bundesliga nog geen enkele keer basisspeler. Wel mocht hij twee keer starten in de Champions League en een keer in de DFB Pokal, maar in de competitie kwam hij tot nu toe alleen twaalf keer als invaller in actie. Tegen Borussia Mönchengladbach, de nummer tien van de Bundesliga, maakt hij dus eindelijk zijn basisdebuut. 

Angstgegner

Hoewel het verschil tussen Bayern München en Borussia Mönchengladbach zowel op de ranglijst als qua vorm groot is, zal Bayern zeker niet te licht denken over de ontmoeting die om 15:30 uur begint. In de laatste vier (!) ontmoetingen slaagde de grootmacht er namelijk niet in om Borussia Mönchengladbach te verslaan. Twee keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en twee keer wonnen Die Fohlen. Op 27 oktober 2021 werd Bayern München in een wedstrijd om de DFB Pokal zelfs met 5-0 afgedroogd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen