Kökcü kreeg harde boodschap van Slot: "Ik raakte nog geïrriteerder"

18 februari 2023, 10:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Orkun Kökcü is dit seizoen een van de - zo niet dé belangrijkste speler van Feyenoord. De huidige aanvoerder van de ploeg zette grote stappen sinds de komst van trainer Arne Slot. Toch was dat bepaald geen liefde op het eerste gezicht, vertelde hij zaterdagochtend aan De Telegraaf

Het was juli 2021 toen Slot zich voor het eerst als hoofdtrainer meldde in De Kuip. "De eerste keer dat ik hem zag, gaf hij me alleen een hand", herinnerde Kökcü zich. "Ik had geen idee wat ik van hem moest verwachten. Ik kwam net terug van het EK met Turkije, Dick Advocaat was net vertrokken bij de club en ik vroeg me af of iedereen mijn toekomst wel bij Feyenoord zag."

Die twijfels namen toe, toen Kökcü al snel merkte dat hij lang niet zo fit was als zijn trainer van hem verlangde. "Ik zei van wel, maar na vijf minuten in een stevige partij zag hij dat ik niet kon omschakelen in het tempo waarin hij het wilde. In het trainingskamp in Oostenrijk plande hij een gesprek in. Robin van Persie kwam in Oostenrijk naar me toe, daar was ik hem dankbaar voor. 'Je fitheid is wel een dingetje, hè?', zei Robin. 'Hou er maar rekening mee dat het een ding wordt bij de trainer.'"

Ook Slot zelf kwam niet veel later met dezelfde boodschap. De trainer vertelde Kökcü wat hij allemaal verwacht van een bepalende middenvelder in zijn team. Die harde waarheid kwam binnen bij de jonge Feyenoorder. "En ik raakte nog geïrriteerder omdat hij me niet direct nummer 10 wilde geven. Ik liep nog steeds met 23 op mijn rug." Dat gebruikte Slot weer om Kökcü nog meer te prikkelen. "Je hebt jezelf wel druk opgelegd, want als jij nummer 10 wil hebben, moet je vanaf nu heel belangrijk zijn voor het team. Kan je dat?"

Aanvoerdersband

Inmiddels is Kökcü zijn trainer enorm dankbaar. Nóg meer nu hij de aanvoerdersband mag dragen. "Deze trainer heeft veel voor mij gedaan als het gaat om mijn ontwikkeling. Hij heeft precies de goede aanpak gekozen en mijn karakter weten te doorgronden. Als ik een goal maakte, zei hij in de bespreking tegen de rest dat het ook tijd werd dat ik een keer scoorde. Zelfs nu zegt hij soms nog dat het mijn zoveelste geluksgoal was. Ik vind dat wel mooi. Ik hoef geen schouderklopjes en ik begrijp hem als geen ander. Hij laat ons fantastisch voetballen en heeft mij geleerd hoe ik het allerbeste uit mijzelf haal."

Overigens is Kökcü er niet bij als koploper Feyenoord vanavond (zaterdag) de topper tegen nummer twee AZ speelt. De aanvoerder is geschorst, nadat hij uit bij sc Heerenveen tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aanliep. Lutsharel Geertruida zal de band van hem overnemen. 

Lees ook: Slot maakt nieuwe aanvoerder bekend voor kraker tegen AZ

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kökcü is overgewaardeerd, is te zwak voor een ambitieus Feyenoord.👍

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig denken wij feyenoorders er anders over . Hij is niet foutloos (maar dat is niemand) ,maar zo belangerijk,en nog best jong . Maar goed jij denkt ook dat een wiegman ajax kan coachen dus ja . Wij gaan orkun gewoon heel erg missen vanavond

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach gtsb, dat Wiegman gedoe is een hype, een ballonnetje, zij vindt zelf dat zij toppie bij het Engelse team zit. Ik erger me al een tijd aan het balverlies van Kökc", ik ga vanavond weer extra op hem letten. Kijk een Wieffer, een Symansky, een Dilrosun, een Gimenez zijn in mijn visie veel meer waard voor Feynoord. Kókcü: slechte hoekschoppen, slechte vrije trappen (ja af en toe goede), veel balverlies, geloof me (of niet) Feyenoord zal hem niet missen. Veel plezier vanavond.👍

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ga jij maar op hem letten joh !!. Dit geef maar weer aan wat jij van voetbal weet . Weet je wel hoe hij eruit ziet !. Orkun doet vanavond niks en zit waarschijnlijk schuin boven mij op de tribune . Hij is geschorst ,vijfde gele kaart ,vol in het nieuws geweest !!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen