Weggestuurde Velázquez buiten het veld wel kalm en spaart Nijhuis

18 februari 2023, 10:51

Fortuna Sittard moest het vrijdagavond een groot gedeelte van de tweede helft tegen RKC Waalwijk (3-1 verlies) doen zonder trainer Julio Velázquez. De Spanjaard kreeg in korte tijd twee gele kaarten van scheidsrechter Bas Nijhuis en werd dus naar de tribune gestuurd. Op het veld maakte hij zich behoorlijk druk, maar na afloop voelde hij niet de behoefte lang stil te staan bij de arbitrale beslissingen.

Waarom Velázquez in minuut 52 twee gele kaarten ontving? "Die vraag is voor de scheidsrechter. Ik weet het niet", antwoordde hij tegenover ESPN. "Ik verliet de dug-out om met een van mijn spelers te praten en daarvoor kreeg ik geel. Die tweede gele kaart? Ik gaf mijn mening over wat er gebeurde." Wat hij precies zei en of hij de kaart terecht vond, liet hij in het midden. "Ik zeg er niets meer over, ik heb er geen mening over."

Vanaf de tribune zag Velázquez hoe zijn ploeg een 0-1 voorsprong volledig uit handen gaf. "Het is moeilijk als je boven moet zitten, maar de spelers zijn het belangrijkst. Het is jammer, want we hadden de wedstrijd in handen. Maar in de tweede helft lukte het niet om de wedstrijd over de streep te trekken. We moeten de wedstrijd analyseren en verder kijken naar de volgende." Volgende week krijgt Fortuna bezoek van koploper Feyenoord.

Omstreden 2-1

Ook over een andere beslissing van Nijhuis werd veel nagepraat. Hij negeerde een vermeende overtreding van doelman Etienne Vaessen, wat direct daarna aan de overkant tot de 2-1 voor RKC leidde. "Het is moeilijk om hier een mening over te hebben", zei Velázquez toen hij de beelden terugzag. "Ik denk dat je hier een andere beslissing kunt nemen, maar het is voetbal. Je kunt er niets meer aan doen. We moeten RKC feliciteren."

Ook na doorvragen liet Velázquez zich niet verleiden tot uitspraken over Nijhuis. "Nogmaals: ik heb het niet over de beslissingen van scheidsrechters na de wedstrijd. Niet als ik win, en ook niet als ik verlies", besloot de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen