Ajacied stevig aangepakt: 'Hij voetbalt als het eeuwige talent'

17 februari 2023, 21:03

Steven Bergwijn heeft in de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Union Berlin geen indruk weten te maken op Wim Kieft. In zijn column in De Telegraaf betreurt de oud-aanvaller een gebrek aan ontwikkeling dat hij vaststelt bij de 25-jarige aanvaller. 

'Het is alsof je naar de Bergwijn van vier, vijf jaar geleden bij PSV zit te kijken', vindt Kieft. 'Toen hij één of twee goede wedstrijden afwisselde met vijf slechte.' Wat Kieft betreft had de international verder moeten zijn gezien de ervaring die hij sindsdien opdeed. 'Inmiddels is Bergwijn 25 jaar, heeft er een avontuur in de Premier League opzitten en dan mag je van hem meer verwachten dan wat hij tot dusver bij Ajax heeft laten zien', luidt het oordeel. 

Kieft denkt niet dat het Bergwijn ontbreekt aan de noodzakelijke kwaliteiten om beslissend te zijn in Amsterdam. 'Hij heeft het in zich, maar je ziet er bij Ajax helemaal niets van terug. Het ontbreekt hem aan de wil en de drive om alles te geven en zo het beste uit zichzelf te halen', concludeert Kieft dan ook. 'Bergwijn moet bij zichzelf te rade gaan.' Bovendien vindt Kieft dat hij niet langer over zijn favoriete positie moet spreken. 'Dat gemekker dat hij liever linksbuiten speelt dan rechtsbuiten weten we nu wel.'

Kieft is wél lovend over Erik ten Hag, die volgens hem 'het meeeste respect afdwong deze week' nadat hij met Manchester United een 2-2 gelijkspel behaalde in en tegen Barcelona. 'Alleen al hoe hij overkwam op de persconferenties rond Barcelona-Manchester United. Dat getuigde van een grote persoonlijkheid: zo krachtig, zo stabiel. En alles in het Engels.' Het voetbal van de Mancunians kan Kieft zeker bekoren: 'Daarnaast speelt United ook niet onaardig', merkt hij op. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal waar maar het is een staaltje open-deur-intrapperij van Kieft dat zo overbodig is als wát.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen