Willems maakt indruk in Groningen, contract lonkt ná derby

17 februari 2023, 20:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jetro Willems maakt vooralsnog een prima indruk op de technische staf van FC Groningen. De 28-jarige verdediger traint nu een week mee bij de hekkensluiter van de Eredivisie en is wat trainer Dennis van der Ree betreft 'zeer welkom'. De Groningers willen na de derby van zaterdag tegen FC Emmen beslissen of Willems inderdaad vastgelegd gaat worden. 

In gesprek met het Dagblad van het Noorden loopt Van der Ree alvast vooruit op de uitkomst van de proefperiode van Willems, die sinds afgelopen zomer clubloos is en daarom conditioneel nog wat in te halen heeft. 'Daar heb ik de afgelopen dagen vooral naar gekeken', zegt Van der Ree. 'Onze ideeën daarover zijn positief.' Toch wil hij pas na het belangrijke duel met FC Emmen denken aan een mogelijk contract. 'We tillen de kwestie wel over het weekend heen, maar als ze me vervolgens vragen wat ik van hem vind, zal ik zeggen dat ik hem een goede speler vind. En een goede speler kunnen we altijd gebruiken. Je ziet wel dat hij een tijd niet heeft gespeeld, maar hij doet moeiteloos mee', aldus de trainer. 

Inmiddels nam de club afscheid van Yahya Kalley. De linksback wordt verhuurd aan het Zweedse IFK Norrköping, dat tevens een optie tot koop bedong. Willems zou voor Kalley in de plaats kunnen komen, al ziet Van der Ree ook een linker centrale verdediger in de oud-speler van onder meer PSV en Newcastle United. 

Beladen derby

Eerst wacht dus nog de beladen Hondsrugderby, zoals de clash met FC Emmen ook wel genoemd wordt. Van der Ree hoopt dat zijn elftal in eigen huis de rode lantaarn in de Eredivisie kwijt kan raken, maar dan moet het beter dan afgelopen weekend, toen PSV met 6-0 over de noorderlingen heenwalste. 'Toen heb ik de strijd bij ons gemist', zegt Van der Ree op de clubsite. 'Dat moet tegen FC Emmen anders', beseft hij dan ook. De acute degradatienood speelt daarbij een belangrijke rol. 'De druk is al vanaf het begin hoog, dus dat is tegen Emmen niet anders. Druk is in topsport ook nodig om tot prestaties te komen.'   

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen