Van Hanegem over ontslag Schreuder: "Dat is eigenlijk krankzinnig"

17 februari 2023, 17:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem vindt dat de spelers van Ajax zich niet zo hadden moeten richten op hun trainer, maar op hun eigen spel en op het eigen team. Volgens de oud-speler van Oranje ligt het niet aan trainer Alfred Schreuder of aan John Heitinga, maar aan de spelers zelf. Een trainerswissel gaat niet zomaar helpen.

"In het begin van het seizoen speelden de Amsterdammers nog wel aardige wedstrijden, maar op een gegeven moment begon dat gezeik met de trainer en met Blind", begint Van Hanegem in de Willem&Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Je zag het ineens allemaal uit elkaar vallen. Die gasten hebben denk ik dan lopen zeiken en zaniken over die trainer. Nu is hij weg en dan moet Ajax het toch laten zien. Dat is eigenlijk krankzinnig, want je speelt niet voor de trainer, maar voor de mensen in het stadion, voor jezelf en voor het team. Maar dat deden zij niet, want ze deden allemaal alsof de trainer ze niks meer kon bijbrengen. Ze hadden allemaal iets tegen hem."

Onbewust in de koppies

Van Hanegem gaat hier nog even op door en denkt dat het ontslag van Schreuder nog wel in de koppies zit. "Nu krijg je Heitinga met zijn staf en zou het ineens heel goed gaan worden. Onder Ten Hag heeft het er toch ook ingezeten met een paar van die spelers? Diezelfde spelers die hem toen wegjaagden, vonden hem toen geweldig, hij zou zelfs beter zijn dan Ten Hag", vertelt van Hanegem over de periode van het seizoen 2018-2019 waarin Schreuder assistent-coach was bij Ajax.

De oud-Feyenoorder weet wel een reden waardoor de band tussen de spelers van Ajax en Schreuder minder werd. "Omdat ze van elkaar weten dat ze waarschijnlijk hebben lopen kletsen, dan krijg je toch een hele andere sfeer in het team. Sommigen konden goed met de trainer opschieten en er waren spelers bij die elke wedstrijd werden opgesteld. Andere spelers, die jarenlang speelden, moesten ervoor wijken. Als het onderling niet goed in elkaar zit, dan ga je ook niet bijzonder spelen", eindigt Van Hanegem zijn verhaal over Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zonder een trainer met een goed plan bestaat een team uit individualisten op het veld.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gedeeltelijk waar . Maar spelers/selectie van een bepaald niveau ,moeten ook zelf kritisch zijn . Na een paar slechte wedstrijden ,als groep zeggen het is klaar nu . Dus eigenlijk heeft ajax veel geld neergelegd voor mooi weer spelertjes . Maar goed lekker steeds de trainer de schuld geven. De fout bij ajax ligt/lag bij de aankopen . Een trainer is sowieso kansloos bij een slecht samengestelde selectie

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

er loopt toch gewoon teweinig kwaliteit rond,bij sommige denk ik aan kkd

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat heeft Willem zelf ondervonden als trainer bok Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen