Karsdorp en Mourinho zijn weer vrienden na conflict bij AS Roma

17 februari 2023, 15:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het lijkt weer koek en ei te zijn tussen José Mourinho en Rick Karsdorp bij AS Roma. De rechtsback kreeg het aan de stok met de Portugese trainer, inmiddels is de oud-Feyenoorder weer welkom bij de club. Mourinho blikte terug op de afgelopen periode tussen die twee.

In de persconferentie van afgelopen woensdag voor het Europa League-duel met RB Salzburg werd Mourinho gevraagd naar de situatie tussen hem en Karsdorp. "Hij heeft de stap gezet die ik van hem wilde zien. Hij zit nu voor het eerst bij de selectie, omdat hij eerder niet fit genoeg was. Sinds december zijn er geen problemen tussen ons geweest", vertelt de Portugese oefenmeester over de situatie.

Lees ook: Nederland kan opgelucht ademhalen: schade op coëfficiëntenlijst valt mee

Op 9 november was de laatste keer dat Karsdorp een wedstrijd speelde voor AS Roma. "Toen begon het probleem. Hij speelde met een houding die mij niet aanstond. Ik heb hem toen een verrader genoemd, maar dat was wel iets te zwaar. Daardoor leek de relatie tussen ons over te zijn. Buiten die dag om hebben we altijd een goede relatie gehad. Er waren veel leugens, maar mensen wisten niet eens wat er speelde. Tegen RB Salzburg bleef Karsdorp op de bank, maar dat zou ook nog wel veranderen. Ik ben blij dat hij er weer is, het is een belangrijke speler voor ons team", concludeert Mourinho.

Wijnaldum

Georgino Wijnaldum mocht wel weer invallen in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen RB Salzburg. De middenvelder van Oranje kreeg een kwartier speeltijd van Mourinho. De Portugees is erg te spreken over de terugkeer van de Nederlander, die maandenlang geblesseerd was. "Hij was uitstekend op de training, echt de beste en zijn rentree is zonder twijfel cruciaal voor ons." Volgende week wordt de return van het tweeluik in Rome gespeeld. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen