Slot maakt nieuwe aanvoerder bekend voor kraker tegen AZ

17 februari 2023, 14:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida neemt in de kraker tegen AZ de aanvoerdersband over van de geschorste Orkun Kokcü. Dat maakte trainer Arne Slot vrijdagmiddag bekend op de persconferentie voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd tegen de Alkmaarders. Door het gemis van eerste aanvoerder Kokcü, vice-captain Justin Bijlow en derde keus Gernot Trauner, is Geertruida dus de volgende die de band om de arm draagt bij de koploper.

De verklaring om Geertruida te benoemen als aanvoerder is voor Slot niet al te ingewikkeld. "Ik zou het je niet precies kunnen zeggen, maar het zou me niet verbazen als hij inmiddels de meeste wedstrijden voor Feyenoord 1 heeft gespeeld van de spelers die op het veld zullen staan", begint de oefenmeester. "Hij is een goede en belangrijke speler voor ons. Daarnaast komt hij uit de eigen opleiding en is hij al lang speler van ons. Allerlei redenen om hem aanvoerder te maken."

Slot bracht zijn selectie gezamelijk op de hoogte van zijn beslissing. "Dan wordt hij natuurlijk een beetje in de maling genomen en dan gaan ze een beetje grappig tegen hem lopen doen", zegt Slot over de reacties van zijn ploeg. "Maar ik had wel de indruk dat hij het mooi vond. Maar laten we het niet te spannend maken. Hij heeft een band om en dat is het enige verschil met alle andere wedstrijden."

Kraker in de titelstrijd

De wedstrijd tegen nummer twee AZ is voor Feyenoord een wedstrijd van levensbelang om de titelstrijd in de Eredivisie. In de persconferentie gaat Slot dieper in op de kwaliteiten van zijn oude ploeg. "Ze hebben heel veel kwaliteiten en daarnaast vind ik dat ze heel erg goed voetbal spelen. Ze hebben een aantal spelers die al wat langer met elkaar spelen, en dat zie je ook wel terug", vertelt de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen