Feyenoord-target Van den Belt reageert op mislopen droomtransfer

17 februari 2023, 13:54

PEC Zwolle-smaakmaker Thomas van den Belt werd in de winterstop nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord. De Rotterdammers kwamen zelfs met een aanbod om de middenvelder over te nemen, maar de koploper van de Keuken Kampioen Divisie ging niet akkoord. Dit resulteerde in grote teleurstelling bij Van den Belt, die naar eigen zeggen, 'flink' teleurgesteld was in het besluit van zijn club.

De clubleiding van Zwolle was duidelijk over de situatie. In de strijd om promotie naar de Eredivisie was Van den Belt een onmisbare speler. De 21-jarige middenvelder was het hier zelf niet mee eens. "Ik weet dat ik belangrijk ben voor PEC, maar ik ben toch ook niet onmisbaar? PEC staat met nog veertien wedstrijden te spelen op een voorsprong van vijftien punten. "Maar de club vond het toch een te groot risico", baalt Van den Belt in gesprek met Voetbal International.

Van den Belt kon het bijna niet geloven toen hij hoorde van de belangstelling van Feyenoord, de club waar hij vanaf jongs af aan groot fan van is. "Je kan naar de nummer één van de Eredivisie, dat is een droomtransfer en zó'n enorme positieverbetering. Sportief én financieel. Dat kun je als club eigenlijk niet tegenhouden", vindt de geboren Zwollenaar. Trainer Dick Schreuder begrijpt zijn sterspeler, maar steunt het besluit van de clubleiding. "We hebben in de zomer gezegd dat we er alles, alles, alles aan zouden doen om direct in het eerste seizoen te promoveren."

Geen arbitragezaken 

Ondanks de teleurstelling was er voor Van den Belt geen reden om tegen het bestuur in te gaan. Afgelopen zomer verlengde hij immers zijn contract tot medio 2025. Trainingsstakingen of arbitragezaken waren dus totaal niet aan de orde voor hem. "Ik heb met mijn volle verstand bijgetekend om in de zomer een stap te maken. Niemand had verwacht dat ik me zo zou ontwikkelen, dat heb ik ook aan deze club en deze staf te danken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen