Seuntjens zat gevangen bij Fortuna: "Ze hebben niet naar me geluisterd"

17 februari 2023, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Afgelopen zomer wist Mats Seuntjens zeker dat zijn avontuur bij Fortuna Sittard afgelopen was, maar de club zag dat anders. "Ze hebben niet naar me geluisterd". Nu is hij toch vertrokken bij de Limburgers en bloeit hij op bij RKC. In De Limburger blikt hij terug op de bewogen winter. 

De overstap naar Waalwijk lijkt een schot in de roos voor zowel de club als de speler. "Klopt. Ik voel me lekker en word hier bovendien op een manier gebruikt waardoor ik kan etaleren. In tegenstelling tot het afgelopen half jaar bij Fortuna. Ik heb toen niet gebracht wat je van mij mag verwachten, al gold dat voor het hele team", aldus de aanvaller.

Niet meer op zijn plek

Seuntjens had het niet meer naar zijn zin in Sittard. "Toen ik 2,5 jaar geleden naar Fortuna kwam, had de club een plan. Voor een groot deel was het op mij gebaseerd. Naar verloop van tijd werd dat anders en veranderde ook mijn rol daarin. Ik voelde me niet meer de dragende kracht die ik de eerste twee seizoenen wel was. Door de resultaten en het mindere spel van mezelf, werd het steeds duidelijker dat ik niet meer op mijn plek zat bij Fortuna."

Inmiddels staat de aanvaller op drie doelpunten en drie assists in zeven duels voor de Waalwijkers. Hij zal dat aantal waarschijnlijk nog wel gaan opkrikken gedurende het seizoen, want hij zit mooi op zijn plek in het Mandemakers Stadion. "Hier bij RKC ligt de intensiteit op de trainingen hoger. Bij Fortuna ging het er de laatste dagen voor de wedstrijd veel rustiger aan toe. Ik zeg niet dat zijn werkwijze niet de juiste is. Of dat het precies zo moet gaan als ik het graag zie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen