Oud-Ajacieden Becker en Doekhi ruiken bloed voor return in Berlijn

17 februari 2023, 13:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sheraldo Becker en Danilho Doekhi waren met hun club Union Berlin voor even terug op de plek waar het voor hen allemaal begon: Amsterdam. Het duo speelde in Jong Ajax voordat ze hun geluk ergens anders gingen beproeven. Na het gelijke spel in de Johan Cruijff ArenA ruiken de oud-Ajacieden bloed voor de return. 

"We hebben vandaag onze kwaliteiten kunnen benutten. Een goede organisatie, compact spel, snelle counters en gevaarlijke standaardsituaties. Je zag ook aan ze dat ze het daar moeilijk mee hadden. We wilden Sheraldo Becker vaak zoeken met zijn snelheid, want dat is ons spel", aldus Doekhi tegenover ESPN. "Uiteindelijk is 0-0 natuurlijk geen slecht resultaat, maar ik denk dat er wel meer in had gezeten", concludeerde hij.

In bedwang gehouden

Becker was een gevaarlijke tegenstander voor de Amsterdamse defensie, maar de aanvaller werd in bedwang gehouden. De Surinamer heeft al een handvol wedstrijden gespeeld tegen zijn oude werkgever, maar scoorde nog geen enkele keer. "We kunnen tevreden zijn met een gelijkspel, Ajax kon hun spel niet spelen. Als je kijkt naar de kansen die we hebben gehad en hoe vaak we in de zestien van de tegenstander zijn geweest... Maar het mocht niet baten vandaag", vertelde Becker tegenover ESPN.

Het veld hielp niet mee volgens de aanvaller. "Het was heel erg stroef. Maar ja, daar kan je niets aan doen. We hebben de mogelijkheden gekregen en die gingen er niet in. Dan maar volgende week. Dan moet het gebeuren." Ajax reist volgende week af naar Berlijn voor de return in het tweeluik. Door de afschaffing van de uitdoelpuntenregeling moet Ajax winnen om door te gaan en kan het niet teren op een eventuele uitgoal. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen