Moeizame wisselwerking bij Ajax: "We vonden elkaar te weinig"

17 februari 2023, 10:19

Steven Berghuis vindt dat Ajax in een te laag tempo speelde tegen Union Berlin. De Amsterdammers kenden een moeizame Europese avond en konden in aanvallend opzicht weinig uitrichten. 

Berghuis heeft zich dan ook niet vermaakt. "Het is niet de leukste wedstrijd die ik in mijn leven heb gepseeld. Het was een stugge tegenstander, maar ik denk dat we wel beter posities in konden nemen en betere loopacties voor elkaar konden maken. Op een gegeven moment was het heel stroperig en langzaam en creëerden we veel te weinig kansen", vertelt de middenvelder annex aanvaller in gesprek met ESPN.

Lees ook: René van der Gijp slacht Ajacied: "Bijna triest om naar te kijken"

Berghuis speelde deze wedstrijd hangend op de rechtsbuitenpositie. Hierdoor kwam Mohammed Kudus op de zogenaamde '10'-positie te spelen. "Ik heb deze wedstrijd rechtsbuiten gespeeld en ik moest het wat breder en langer houden. En Mo (Kudus) speelde vanaf '10'. Daar hadden we wel te weinig wisselwerking. We vonden elkaar mondjesmaat. Wel een aantal keer met Dusan (Tadic), maar te weinig met Mo," zegt Berghuis over zijn positie.

Op het oog was Union Berlin de betere ploeg, maar dat vond Berghuis niet. "Ik denk dat het wel een gelijkwaardige wedstrijd was. Ik was wel blij dat de treffer werd afgekeurd. Maar nu ligt alles nog open, alleen moeten we wel beter gaan spelen." Volgende week speelt Ajax de return in Berlijn. De winnaar gaat door naar de achtste finale in de Europa League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen