Brobbey legt uit: "Hij zei dat ik het niet als straf moest zien"

16 februari 2023, 22:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Brian Brobbey heeft donderdagavond na afloop van de Europa League-ontmoeting tussen Ajax en 1. FC Union Berlin verteld waarom hij vorige week moest aantreden bij Jong Ajax. De aanvaller had onder Alfred Schreuder regelmatig een basisplaats, maar sinds de aanstelling van John Heitinga moet hij genoegen nemen met een invalbeurt.

Het was een opvallend gezicht, maandag 6 februari op sportpark De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. De beloften van de Amsterdammers speelden die avond een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie. Een dag eerder had de hoofdmacht met 0-5 gewonnen van SC Cambuur. Invaller Brobbey nam in Leeuwarden twee doelpunten voor zijn rekening. Maar een dag later verscheen hij aan de aftrap bij Jong Ajax.

"De trainer zei dat hij het doet om me te helpen. Hij zei dat ik het niet als straf moest zien en ik geloofde hem ook", vertelde Brobbey na afloop van het thuisduel met Union Berlin voor de camera van ESPN. Brobbey keerde afgelopen zomer terug bij Ajax na een mislukt avontuur in Duitsland. De Amsterdammers telden bijna twintig miljoen euro neer voor de terugkeer van de spits die een jaar eerder nog transfervrij was vertrokken. Onomstreden is hij echter nog niet. "Als speler wil je natuurlijk spelen, zeker als je doelpunten maakt. Dan wil je ook gewoon in de basis spelen, maar uiteindelijk maakt de trainer een keuze. Als ik erin kom, moet ik laten zien dat ik in de basis hoor", aldus Brobbey.

Lees ook: Deze pijnlijke statistiek zegt alles over aanvallend onmachtig Ajax

Ajax kan voorin geen potten breken

De spits moest in de thuiswedstrijd tegen Union Berlin wederom genoegen nemen met een rol als invaller. Heitinga bracht Brobbey bij de start van de tweede helft binnen de lijnen om voorin meer een vuist te kunnen maken. Maar ook met de sterke Brobbey in het veld was Ajax niet bij machte om het Union Berlin écht lastig te maken. "Ik denk dat het een heel lastige wedstrijd was. Ze speelden heel verdedigend. Wij hebben weinig kansen gecreëerd", liet Brobbey zijn licht schijnen over het treffen in de Johan Cruijff ArenA. "Zij zijn natuurlijk heel goed in de counter, dus we moesten de bal echt goed bij onszelf houden. Ik denk dat we dat wel goed hebben gedaan, maar dat we te weinig kansen hebben gecreëerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen