Ten Hag woedend op de scheidsrechter: "Zulke fouten mogen niet"

16 februari 2023, 21:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag is niet te spreken over het optreden van schreidsrechter Maurizio Mariani. De Italiaanse arbiter had de knotsgekke wedstrijd tussen Barcelona en het Manchester United van Ten Hag onder zijn hoede en de Nederlandse oefenmeester was het lang niet altijd eens met diens beslissingen. Na afloop uitte Ten Hag zijn frustratie bij BT Sports.

"Ik denk dat wij de wedstrijd dicteerden", begon Ten Hag positief. "Los van misschien vijftien minuten in de eerste helft, waarin we wat moeilijkheden hadden, controleerden wij de wedstrijd. Ik was dus ook teleurgesteld dat we met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten. Want wij hadden moeten scoren en de kansen die zij kregen, werden door ons zelf gecreeërd."

Toch kon ten Hag wel genieten van de knotsgekke wedstrijd. In het Spotify Camp Nou lag het niveau hoog en gingen beide ploegen vol voor de overwinning, zo zag ook de oefenmeester. "Het was een fantastische wedstrijd. twee aanvallende ploegen, het was denk ik een Champions League-wedstrijd en misschien zelfs wel meer. Ik heb er erg van genoten. Uiteindelijk is het 2-2 en dus moeten we het afmaken op Old Trafford", besluit hij zelfverzekerd.

Rode kaart 

Een smetje op de wedstrijd is volgens Ten Hag dus het optreden van Mariani. De oefenmeester kreeg gedurende de wedstrijd zelf ook een gele kaart van de scheidsrechter vanwege zijn heftige protesten op diens beslissingen. Zeker een overtreding van Jules Koundé op Marcus Rashford had volgens Ten Hag zwaarder bestraft moeten worden. "De scheidsrechter had een grote invloed op deze wedstrijd. Het was een duidelijke overtreding op Rashie (Marcus Rashford, red.) en dan kun je nog discussiëren over of het binnen of buiten het zestien meter gebied was. Maar als het geen penalty is, dan moet het een rode kaart zijn, want hij gaat een-op-een met de keeper. Dus dat is van enorme invloed op niet alleen deze wedstrijd, maar op deze hele ronde. En dat mag niet. Een scheidsrechter mag gewoon niet zo'n fout maken", besluit Ten Hag. 

Lees ook: Geel Ten Hag

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja joh, Ten Hag. Je doet het leuk met goed materiaal, maar zeuren over anderen brengt je niet verder.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen