Invaller Wijnaldum verliest met Roma, Trabzonspor boekt emotionele zege

16 februari 2023, 20:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AS Roma heeft donderdagavond een late nederlaag geleden tegen RB Salzburg (1-0). De ploeg van José Mourinho, waarbij Georginio Wijnaldum een kwartier voor tijd mocht invallen, moest in de 88e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd incasseren.

Nadat de 32-jarige middenvelder afgelopen zaterdag tegen Lecce al acht minuten speeltijd kreeg, lijkt de Nederlander nu ook in Europees verband fit genoeg te zijn. Zijn invalbeurt mocht Roma echter niet baten. De huidige nummer vier van de Serie A deed lang mee in het gelijk opgaande duel, maar de Argentijnse middenvelder Nicolas Capaldo (24) schoot Salzburg in de absolute slotfase toch nog naar de overwinning.

Shakhtar - Rennes

Shakhtar Donetsk is er daarentegen wel in geslaagd om in eigen huis de drie punten te behouden. Dmytro Kryskiv zorgde in de 11e minuut voor de openingstreffer, waarna de Oekraïners door een rake penalty van Artem Bondarenko met een 2-0 voorsprong de kleedkamers opzochten. Karl Toko Ekambi, die afgelopen winter overkwam van Olympique Lyonnais, kreeg een kwartier na de rust nog de aansluitingstreffer op zijn naam, maar verder kwam Rennes niet.

Trabzonspor - Basel

In de Conference League is Trabzonspor er in een emotioneel duel in geslaagd om FC Basel in eigen huis te verslaan (1-0). De Deense middenvelder Jens Stryger Larsen kroonde zich in de 65e minuut tot matchwinner. Voorafgaand aan het duel werd er door middel van een prachtige sfeeractie uitgebreid stilgestaan bij de aardbeving in Turkije. Alle hulpverleners die bij de ramp betrokken waren werden door de regerend kampioen van Turkije met een schitterend spandoek bedankt.

Zie ook: Prachtig: ongekende sfeeractie Trabzonspor voor slachtoffers Turkije