Geniale tactiek of fatale blunder? Ten Hag geeft Weghorst opmerkelijke rol

16 februari 2023, 19:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de Europa League-kraker tussen FC Barcelona en Manchester United was er voor de absolute voetbalfanaten een opmerkelijk fenomeen te zien. Trainer Erik ten Hag koos er namelijk voor om Wout Weghorst wederom in de basis te zetten, maar had voor de boomlange spits een opvallende positie in gedachten.

Weghorst komt in het Camp Nou namelijk in actie als middenvelder tegen Barça, ver achter de spits Marcus Rashford. De klassieke spits speelt als traditionele '6' vlak nasast de Braziliaan Casemiro, waardoor Rashford vooral zal loeren op de omschakeling.

Op twitter zijn de meningen over deze  tactiek echter nog verdeeld. Met name het feit dat de spits van 1.97 meter een kopduel verloor van de middenvelder Gavi, die 24 centimeter kleiner is, wordt hem door supporters van de Red Devils niet in dank afgenomen. 

Lees ook: Opstellingen: Ten Hag kiest voor Weghorst in de basis

Enorme kans

Ondanks zijn opvallende rol, kreeg Weghorst toch een enorme kans op de openingstreffer in het Camp Nou. Vanuit het middenveld wist de spits helemaal door te stomen en werd hij goed diepgestuurd, waarna hij oog-in-oog met doelman Marc-André ter Stegen niet wist te scoren. Mocht United niet met de drie punten terugkeren naar Manchester, dan zal hij hier nog wel even wakker van liggen...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax verloor een finale door een soortgelijke tactiek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen