De Jong keert bij Sevilla terug op het oude nest: 'Kunnen we voordeel uit halen'

16 februari 2023, 18:58

Voor Luuk de Jong staat er donderdagavond een extra bijzonder duel op het programma. De uitwedstrijd tegen Sevilla in de tussenronde van de Europa League betekent voor de aanvoerder van de Eindhovenaren namelijk een terugkeer op het oude nest, waarmee hij in 2020 de competitie al wist te winnen. Bij Voetbal International blikt De Jong terug op zijn tijd bij Sevilla en waagt hij zich aan een kleine voorspelling voor vanavond. 

'Ik kende de weg hier nog', begint De Jong. 'Toen we met de bus vanaf het vliegveld hier naar toe reden, dan zie je weer wat voor fantastische stad Sevilla is. En als je bij Sánchez Pizjuán aankomt, prachtig, het is gewoon een geweldig stadion. Al die mooie momenten komen dan weer terug. Ik denk dat ik alles bij elkaar het avontuur het mooiste vond. Ik kende de club Sevilla, maar de mooie stad nog niet, dat kwam er als bonus bij. Zoveel mooie herinneringen hier en natuurlijk de finale van de Europa League. Sevilla heeft een speciale plek in mijn hart.'

Hoewel de Spaanse topploeg dit seizoen ondermaats presteert, is De Jong zich goed bewust van de kwaliteiten can de tegenstander. 'Sevilla is de laatste tijd heel goed bezig. Het wordt een hele pittige pot voor ons. Maar ik vind dat wij er nu ook goed voor staan. We hebben natuurlijk een mindere fase gehad en mindere wedstrijden gespeeld. Maar het vertrouwen is er, we spelen nog in alle competities mee om de prijzen.' Dat De Jong een verleden heeft bij de club, kan eventueel in het voordeel van de Eindhovenaren werken. 'Dat ik hier heb gespeeld helpt wel een beetje, omdat ik met sommige jongens dagelijks heb getraind. Daar kunnen we misschien wat voordeel uithalen doordat ik mijn medespelers wat extra info kan geven.'

Dat zijn oude club het dit seizoen moeilijk heeft, laat De Jong niet koud. 'Voor mij was het niet leuk om te zien hoe Sevilla aan het begin van dit seizoen presteerde. Julen Lopetegui werd ontslagen, dat is erg jammer, want voor mij is hij een speciale coach met wie ik goede relatie heb. Gelukkig gaat het nu weer beter met de club en winnen ze weer. De manier van spelen van Sevilla is door de nieuwe trainer die er nu is wel iets anders geworden. Maar dat hebben we goed geanalyseerd met elkaar', sluit de aanvoerder zelfverzekerd af.

Zie ook: Luuk de Jong komt met prachtige beelden bij terugkeer in Sevilla 

Sevilla-coach lyrisch

De liefde met Sevilla is overigens nog steeds wederzijds, zo bleek in de persconferentie van woensdagmiddag. Hoofdtrainer Jorge Sampaoli had namelijk lovende woorden over voor de prestaties van de 'echte spits'. "De Jong heeft veel voor Sevilla betekend. Hij is een uitstekende passer. We moeten op onze hoede zijn voor hem. Het zal voor hem een bijzondere terugkeer zijn. Hij is een geweldig persoon, van wie we alleen maar kunnen houden", aldus Sampaoli.

Lees ook: Sevilla-trainer Sampaoli is lyrisch over 'geweldig persoon' bij PSV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen