'Dramatische periode PSG wordt Galtier fataal, emir Qatar wil Zidane'

16 februari 2023, 16:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De dagen van Christophe Galtier als hoofdtrainer van Paris Saint-Germain lijken binnenkort ten einde te komen. RMC Sport meldt donderdagmiddag namelijk dat de Franse topclub overweegt om hem de laan uit te sturen, nadat er dinsdagavond voor de derde keer op rij werd verloren. In Parijs zouden er bovendien enkele interessante opvolgers voor Galtier in beeld zijn. 

Bayern München was dinsdagavond met 0-1 te sterk in het Parc des Princes in de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. Uitgerekend voormalig PSG-aanvaller Kingsley Coman maakte toen het beslissende doelpunt. Volgens het Franse blad zou Galtier hier wel eens de prijs voor kunnen betalen. Mocht er in de return namelijk weer worden verloren, dan zou PSG definitief afscheid nemen van de trainer

Lees ook: Ramos gaat door het stof: geduwde fotograaf krijgt toch excuses

Tegen Bayern werd aangetreden in een 4-4-2 formatie, terwijl Galtier aan het begin van het seizoen regelmatig voor drie verdedigers koos. Deze aanpassing werd in de Franse media flink veroordeeld. Ook Danilo (31) sprak zich uit over het optreden van zijn ploeg. "Je moet niet bang zijn om aanvallender te zijn", zei de verdedigende middenvelder. Galtier staat sinds het begin van het seizoen langs de kant bij PSG. 

Zidane een optie

Hoewel de ploeg prima aan het seizoen begon, is zijn elftal sinds de jaarwisseling ingestort en werd er de afgelopen twee weken verloren van respectievelijk Olympique Marseille (2-1), AS Monaco (3-1) en dus Bayern. Zinedine Zidane, die nog altijd clubloos is sinds zijn vertrek bij Real Madrid, zou volgens RMC namelijk de droomkandidaat zijn van de emir van Qatar. Ook Thomas Tüchel, die eerder dit seizoen werd ontslagen bij Chelsea, zou naar verluidt een beeld zijn bij de Parijzenaren. 

Reacties

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuchel niet doen,......presteert nergens...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen