Vitesse tóch weer om tafel voor huurcontract stadion GelreDome

16 februari 2023, 16:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse neemt opnieuw plaats achter de onderhandelingstafel om tot een nieuw huurcontract van stadion GelreDome te komen. Dat is de uitkomst van een mail die de kortgedingrechter donderdag naar de advocaten van de club, de hoofdhuurder Exploitatiemaatshappij GelreDome en eigenaar Nedstede heeft gestuurd. 

Woensdag verliep de deadline die de rechter had gesteld om tot een akkoord te komen. De partijen kwamen echter niet tot een akkoord, waardoor het erop leek dat de rechter uiteindelijk uitspraak zou moeten doen in de slepende kwestie. Door de nieuwe onderhandelingen die de rechtbank met het schrijven heeft afgedwongen heeft Vitesse alsnog de kans om tot een akkoord te komen en daarmee de proflicentie voor het seizoen 2023-2024 veilig te stellen. 

De KNVB geeft de club namelijk tot 28 februari de tijd om aan te tonen dat het volgend seizoen over een stadion beschikt. Lukt dat de club niet, dan dreigt de voetbalbond daarvoor naar de zwaarst mogelijke sanctie te grijpen: uitsluiting van de club uit de Eredivisie. Zolang er geen akkoord ligt is dat zwarte scenario nog altijd reëel. 

Lees ook: Vitesse zwaar in de problemen: rechter beslist over GelreDome

Een woordvoerder van de Rechtbank Gelderland reageert tegenover dagblad De Gelderlander op de nieuwste ontwikkelingen. "Alle partijen hebben positief gereageerd", zo tekent de krant op. Vitesse zet nog altijd in op een forse huurverlaging: het betaalt momenteel een bedrag van 2,15 miljoen euro per jaar maar zou dat het liefst terugbrengen naar 557 duizend euro. Komt het niet tot een definitieve overeenkomst, dan gaat de rechtbank op 28 februari alsnog uitspraak doen in de zaak. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

surjak69
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wageningse Berg is nog vrij of Nieuw Monnikenhuize

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien is NEC wel zo vriendelijk om Vitesse hun thuiswedstrijden in de Goffert te laten spelen. 😇😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen