'Chelsea wil João Felix houden, ex-Vitessenaar moet prijs drukken'

16 februari 2023, 14:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

João Felix (23) heeft de clubleiding van Chelsea in korte tijd weten te overtuigen van zijn meerwaarde. De Portugees wordt nu nog gehuurd van Atlético Madrid, maar de club gaat volgens Spaanse media proberen om hem definitief over te nemen van de Rojiblancos. Om de prijs van de dure Portugees wat te drukken zou Chelsea erover denken om voormalig Vitesse-speler Mason Mount in de deal te betrekken. 

De tijdelijke overgang van Felix was een uitkomst voor zowel Chelsea als Atlético. Onder Diego Simeone was de Portugees niet langer zeker van een basisplaats. Felix zou een hereniging met Simeone dan ook niet zien zitten. Ondanks speculaties over een vertrek van de Argentijnse trainer, die al sinds 2011 aan het roer staat bij de club die hij ook als speler diende, lijkt het erop dat hij er nog een jaar aan vast plakt. Felix zou daarom wel oren hebben naar een definitieve overgang naar Londen. 

Daarvoor moet echter wel een aanzienlijke transfersom op tafel komen. In de zomer van 2019 telde Atlético liefst 127 miljoen euro neer voor de toen pas 19-jarige Felix, die daarmee de duurste aankoop in de clubgeschiedenis werd. Daarvan wil het in ieder geval een groot gedeelte terugzien als het definitief afscheid neemt van de Portugees. Chelsea denkt erover om een speler de omgekeerde weg te laten bewandelen om de kosten wat te drukken en daar zou Mount een kandidaat voor zijn, weet Marca te melden.

Atlético lijkt echter niet van plan om Mount of een andere bij Chelsea overbodige speler over te nemen, schrijft de Spaanse krant. De club ziet liever een zo hoog mogelijke transfersom op de bankrekening verschijnen. Dat zou voorzitter Miguel Ángel Gil inmiddels ook aan het kamp-Felix hebben laten weten. De Spaanse club hoopt daarbij dat Felix zich in Londen van zijn beste kant laat zien. Daarmee zou hij mogelijk de interesse van andere clubs dan Chelsea kunnen wekken, wat de prijs die Atlético kan vragen alleen maar verder op zou drijven. Voordat Felix deze winter bij Chelsea tekende werd hij ook in verband gebracht met Manchester United en Arsenal. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen