Einde supertrio PSG? 'Messi én Neymar op weg naar de uitgang'

16 februari 2023, 13:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain zou aankomende zomer weleens afscheid kunnen nemen van twee van de drie leden van het supertrio Lionel Messi-Neymar-Kylian Mbappé. De contractonderhandelingen met de Argentijn verlopen moeizaam, terwijl Neymar in verband wordt gebracht met een overgang naar Chelsea

Dinsdag verloor PSG, met beide sterren in de basis, het thuisduel in de achtste finale van de Champions League met 0-1 van Bayern München. Volgens de Franse sportkrant L'Équipe had de vader en zaakwaarnemer van Messi een dag later een gepland onderhoud met de club over het contract van zijn zoon. De Parijzenaars zetten in op een éénjarige verlenging, maar volgens de krant, die zich baseert op bronnen rond de club, is een akkoord nog ver weg en 'problematisch'. 

Mocht Messi het na dit seizoen inderdaad voor gezien houden in Parijs, dan lonkt alsnog een overstap naar de Verenigde Staten. Het Inter Miami van David Beckham doet al geruime tijd pogingen om de superster naar de MLS te halen. Mocht het inderdaad zover komen dan heeft dat mogelijk ook gevolgen voor FC Barcelona. Sergio Busquets zag een hereniging met Messi in Amerika wel zitten, maar toen de Argentijn langer in Parijs leek te gaan blijven zette hij de deur naar een langer verblijf in Camp Nou weer op een kier. 

Neymar onderwerp van gesprek

Ondertussen lijkt ook de toekomst van Neymar (31) mogelijk buiten Parijs te liggen. Le Parisien meldt dat PSG-voorzitter Nasser al Khelaifi dinsdag een ontmoeting heeft gehad met Chelsea-eigenaar Todd Boehly waarbij gesproken is over een mogelijke overgang van de Braziliaan. Naar verluidt nemen de Fransen genoegen met een transfersom van 60 miljoen euro voor de speler die in 2017 nog voor 222 miljoen euro overkwam van FC Barcelona. Na de nederlaag tegen Bayern zou Mbappé op slinkse wijze hebben laten weten dat hij het 'onprofessionele' gedrag van zijn teamgenoot afkeurt. 

Lees ook: 'Mbappé geeft enorme steek onder water aan collega-ster bij PSG'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen