Van der Vaart vreest voor positie Conte: "Dan is hij vertrokken"

16 februari 2023, 13:10

Rafael van der Vaart vreest dat Tottenham Hotspur-trainer Antonio Conte aan zijn laatste maanden in Londen bezig is. De oud-speler van de Engelse club verwacht dat de Spurs opnieuw naast Champions League-voetbal zullen grijpen en dat de Italiaan als gevolg daarvan zijn biezen zal moeten pakken. Hij geeft de club zelfs al ongevraagd advies over de mogelijke opvolging van Conte.

"Ik denk dat ze vijfde worden", zegt Van der Vaart in een interview met Ladbrokes, "precies waar ze nu staan." En dat is jammer, vindt de oud-Ajacied. "Als je het team van nu vergelijkt met twee jaar geleden, toen probeerden we echt goed voetbal te spelen en werd het publiek vermaakt. Tegenwoordig gaat het om resultaten, resultaten en nog eens resultaten. En ze staan nog steeds niet in de top-vier."

Lees ook: Antonio Conte moet weer stap terug doen bij Tottenham Hotspur

En dat terwijl het elftal volgens Van der Vaart 'veel beter kan'. Hij ziet het vooral tegen de clubs uit het rechterrijtje misgaan voor de Spurs. "Tegen de topteams kunnen ze geduldig zijn en op de counter loeren", ziet hij, "maar tegen de kleintjes hebben ze teveel problemen." Daardoor groeit het gat met de bovenste vier, ziet Van der Vaart tot zijn spijt. "Ze worden al nerveus, en de ploegen die boven ze staan worden alleen maar beter, vooral Manchester United. Ze hebben nog geluk dat Liverpool en Chelsea een minder seizoen draaien, daardoor worden ze denk ik in ieder geval nog vijfde."

Mocht dat inderdaad gebeuren, dan denkt Van der Vaart dat de dagen van Conte in Noord-Londen geteld zijn. "Hij komt over als een goeie kerel en je ziet dat de spelers voor hem door het vuur willen gaan, dat is heel belangrijk", vindt hij. "Alle spelers willen dat hij blijft, maar als je uiteindelijk niet in de top-vier eindigt dan is hij volgend seizoen vertrokken. Zo werkt de voetbalwereld nou eenmaal." Van der Vaart verwacht dat Mauricio Pochettino automatisch weer in beeld zal komen voor een terugkeer bij Spurs, maar heeft daar zelf zijn bedenkingen bij. "Kijk naar Mourinho bij Chelsea: hij deed het in zijn eerste periode fantastisch maar toen hij terugkeerde liep het niet. Als Conte vertrekt moet de juiste persoon daarvoor terugkomen, maar ik denk niet dat het Pochettino moet zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen