'Hoogte van doorverkooppercentage Feyenoord voor Aursnes lekt uit'

16 februari 2023, 11:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft in de zomer een doorverkooppercentage bedongen voor een mogelijke toekomstige transfer van Fredrik Aursnes. Volgens berichtgeving van 1908.nl hebben de Rotterdammers recht op 10 procent van de eventuele winst.

Aursnes vertrok vorig jaar voor 13 miljoen euro, plus 2 miljoen euro aan mogelijke bonussen. Die bonussen kunnen tot en met het seizoen 2024/25 worden behaald, schrijft de website. Als Benfica ervoor kiest om Aursnes te verkopen en winst maakt op de Noor, dan deelt Feyenoord mee in 10 procent van die winst.

Aursnes zou een contractuele afkoopsom van 50 miljoen euro hebben. Stel dat hij inderdaad voor dat bedrag wordt verkocht, dan bedraagt de winst van Benfica in ieder geval 37 miljoen euro en strijkt Feyenoord nog eens 3,7 miljoen euro op. De geschatte transferwaarde van Aursnes is momenteel 12. De middenvelder heeft een doorlopend contract tot medio 2027

Schmidt

Roger Schmidt is erg tevreden over Aursnes, zo liet hij rond de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge (0-2 zege) al weten. Aursnes werd verkozen tot man van de wedstrijd in Brugge.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen