De dag na de matige prestaties in de Europa League van de Nederlandse ploegen

17 februari 2023, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 17 februari.

Nieuws

Nasleep van de Europa League-wedstrijden

Donderdag stonden er twee Nederlandse ploegen in de tussenronde van de Europa League. Ajax speelde thuis tegen Union Berlin en mocht tevreden zijn met een doelpuntloos gelijkspel. De Duitsers waren een stuk feller dan de Amsterdammers, die goed wegkwamen door een afgekeurde goal van Morten Thorsby. PSV moest op bezoek in Spanje tegen Sevilla en werd daar met 3-0 van de mat geveegd door onder meer een goal van Ajax-flop Lucas Ocampos. De Argentijn tekende op schitterende wijze voor de 2-0 en ook oud-Ajacied Nemanja Gudelj deed nog een duit in het zakje. Wat schrijven de (inter)nationale media over de optredens van Ajax en PSV?

Specials

Vijf conclusies na de Europese avond van Ajax, PSV en Manchester United

Na een lange pauze traden Ajax en PSV donderdagavond eindelijk weer aan in Europa. Waar het een mooie avond had moeten worden, werd het er vooral voor de Eindhovenaren eentje om heel snel te vergeten. PSV leed een pijnlijke nederlaag in Sevilla, terwijl een aanvallend onmachtig Ajax op eigen veld bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen 1. FC Union Berlin. Het Manchester United van Erik ten Hag maakte daarentegen indruk bij FC Barcelona. Vijf conclusies na een hectische avondje in de Europa League.

Wedstrijden

Nederland (V) - Oostenrijk (V), 18.00 uur

De Oranje Leeuwinnen spelen vandaag hun eerste interland van 2023. In voorbereiding op het WK, dat komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland gespeeld zal worden, wacht op Malta een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk. Bondscoach Andries Jonker zal het duel aangrijpen om verder te puzzelen aan zijn ideale elf. Hij doet dat in de wetenschap dat de eindronde hoogstwaarschijnlijk voorbijgaat aan topscorer Vivianne Miedema, die revalideert van een zware knieblessure. Ook Jill Roord is er niet bij op Malta. Mogelijk maakt Tiny Hoekstra (26) vandaag haar debuut in Oranje. De aanvalster van Ajax werd voor het eerst geselecteerd. 

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard (20.00 uur)

In Waalwijk trappen RKC en Fortuna Sittard vrijdagavond het Eredivisie-weekend af. Beide ploegen verzamelden tot dusverre 26 punten en staan daarmee negende (RKC) en tiende (Fortuna) op de ranglijst. RKC hoopte afgelopen weekend te stunten in de Johan Cruijff Arena en kwam ook op voorsprong tegen Ajax. Toch ging de ploeg van Joseph Oosting met lege handen naar huis, de regerend landskampioen zette de achterstand na rust om in een 3-1 overwinning. De Limburgse bezoekers wonnen bij FC Emmen juist wél, en zijn inmiddels vier competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De winnaar van vandaag stijgt in ieder geval tijdelijk naar de achtste plaats op de ranglijst. Wordt dat RKC of voetbalt Fortuna zich vrijdag naar een plaats in het rechterrijtje?

Sassuolo - Napoli (20.45 uur)

Napoli lijkt met reuzenstappen op weg naar de eerste Scudetto sinds 1990. Na 22 wedstrijden bedraagt de voorsprong van de koploper in de Serie A op nummer twee Internazionale vijftien punten. Statistiekenbureau Opta becijferde deze week zelfs dat de kans liefst 99,46 procent is dat de landstitel daadwerkelijk naar Napels gaat. Het elftal van Luciano Spalletti vervolgt de titelrace vrijdagavond met een uitduel bij Sassuolo, de nummer vijftien van de ranglijst. Die positie verhult de goede vorm van de thuisploeg enigszins; de laatste vier competitieduels werden niet verloren. In die serie werden bovendien AC Milan (2-5) en Atalanta Bergamo (1-0) verslagen. Zit Sassuolo vandaag opnieuw een topteam de voet dwars of stapt Napoli opnieuw lachend over de horde heen?

Voetbal op tv

18.00 uur: Nederland (V) - Oostenrijk (V), ESPN - live verslag van dit vriendschappelijke duel

18.30 uur: Eintracht Braunschweig - Holstein Kiel, Viaplay - live verslag van dit duel in de 2. Bundesliga

18.30 uur: SC Paderborn 07 - 1. FC Kaiserslautern, Viaplay - live verslag van dit duel in de 2. Bundesliga

20.00 uur: RKC Waalwijk - Fortuna Sittard, ESPN 2 - live verslag van dit duel in de Eredivisie

20.30 uur: FC Augsburg - TSG 1899 Hoffenheim, Viaplay - live verslag van dit duel in de Bundesliga

20.45 uur: US Sassuolo - SSC Napoli, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van dit duel in de Serie A

21.00 uur: Cardiff City FC - Reading FC, Viaplay - live verslag van dit duel in het Championship

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen