Bergwijn begreep plan van Schreuder niet: "Dat zei ik ook tegen hem"

16 februari 2023, 09:41

Steven Bergwijn speelde dit seizoen meerdere wedstrijden als rechtsbuiten, maar voelt zich niet thuis op die positie. Aan zowel Alfred Schreuder als diens opvolger John Heitinga heeft Bergwijn laten weten het liefst op de linkerflank te spelen, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"Iedereen weet dat ik geen rechtsbuiten ben", vertelt Bergwijn lachend als hij spreekt over de rol die hij kreeg na de 1-6 nederlaag tegen Napoli in de Champions League. "Ik heb wel eens gehoord dat ik ook op rechts goed kan spelen omdat ik daar bij Oranje onder Ronald Koeman gespeeld zou hebben. Maar dat was heel anders. Daar was ik meer een schaduwspits naast Memphis en pakte Denzel Dumfries de rechterflank. Niet te vergelijken met hoe Ajax speelt."

Bergwijn heeft intern ook altijd aangegeven geen rechtsbuiten te zijn, ook toen Ajax nog bezig was met zijn komst. "Ik zei: hou er rekening mee. Dat herhaalde ik toen de trainer met mij kwam praten. En toen hij me op rechts wilde zetten, zei ik: we kunnen het altijd proberen, maar ik ben geen rechtsbuiten. Ik begreep ook niet echt waarom hij wilde switchen."

Bergwijn zegt dat hij op de linkerflank op zijn best is en dat hij desnoods nog beter op het middenveld kan staan dan op de rechtsbuitenpositie. Dat heeft hij ook tegen Heitinga gezegd. "Ik ben tegen hem ook duidelijk geweest over mijn voorkeur, zoals bij Alfred. Maar het is voetbal. Het maakt me wel uit waar ik speel, maar ik zal een rol nooit weigeren en op elke plek alles geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen